Bemutatta első Android Wear rendszerű karóráját a Polar

Az M600 okosóra egy különösen pontos pulzusmérővel érkezik, vízálló lesz, a kijelzője pedig napsütésben is jól olvasható majd.

Bemutatta első Android Wear rendszerű karóráját a Polar

A Polar a Garminhoz hasonlóan sportolóknak gyárt viselhető kiegészítőket és egyéb eszközöket. A vállalat eddig igazán sokoldalú okosórával nem rukkolt elő, most viszont ezt a „tartozását” is lerótta a vásárlók felé. Bemutatta első olyan okosóráját a vállalat, amin az Android Wear operációs rendszer teljesít szolgálatot.

Az M600 esetében a Polar nem tért el a megszokott recepttől a tervezés során, ez az okosóra éppen olyan sportos maradt, mint a vállalat korábbi karórái. Sőt mi több, futólag rápillantva még akár össze is lehet keverni más Polar termékkel, így például a V800-zal. Az újdonság egy érintőkijelzőnek ad otthont, az oldalán nem is lehet gombokkal összefutni – az elején viszont van egy billentyű, ez az edzések alatti gyors kezelést hivatott lehetővé tenni. A megjelenítő mindössze 1,3 hüvelykes, négyzetes formátumú és 240 x 240 pixeles a felbontása; a 260 PPI-s panel transzmisszív TFT technológiát használ, ami azt jelenti, hogy kiválóan tudja hasznosítani a napfényt, jól olvasható lesz rajta minden információ intenzív napsütésben is. Az előlap Gorilla Glass 3 üveg védelme alatt áll, ennek megfelelően jól bírja majd a gyűrődést. És ha már a strapabíróságnál tartunk, akkor érdemes arról is beszámolni itt, hogy az M600 IPx8 védettséget élvez, és egészen 10 méteres mélységig bírja a rá nehezedő víz nyomását. Ennek megfelelően akár az úszás idejére is magával viheti a felhasználó, ám nagyobb mélységek meghódítása előtt már le kell venni.

A MediaTek direkt viselhető kiegészítőkbe tervezett platformját alkalmazza a Polar az M600 okosóra esetében. A készülékben egészen pontosan az MT2601 központi chip fedezhető fel, ami két darab 1,2 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A7 processzormagot vonultat fel egy Mali-400 grafikus feldolgozó egység mellett. A rendszernek 512 MB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, a háttértár pedig 4 GB-os méretet öltött. Ezek átlagos paraméterek az Android Wear operációs rendszer mellett, ami azt vetíti előre, hogy a teljesítmény általában rendben lesz. Az okosóra rendelkezik GPS vevővel, ami ráadásul a GLONASS műholdakat is képes lesz mozgósítani a lehető legpontosabb adatok megállapítása érdekében. Ennek köszönhetően a készülék képes lesz meghatározni a tempót, a megtett távot és még a bejárt útvonalat is okostelefon nélkül. Persze az M600-ban megvannak az alapvetőbb szenzorok is, szóval akad itt például giroszkóp és gyorsulásmérő is.

Mivel sportolóknak szánt termékről van szó, nem meglepő módon egy pulzusmérő is került a fedélzetre. Az M600 beépített modulja összesen 6 LED-et használ a méréshez, így aránylag pontos eredményt tud majd felmutatni – eddig elég pontatlanok voltak az ilyen típusú pulzusmérők, kíváncsian várjuk, hogy itt mi lesz a helyzet egy mellkas pánthoz mérten. Az óra rendelkezik Bluetooth 4.2 modullal és van benne WLAN is, ami a 802.11 a/d/g/n előírásoknak felel meg. A szilikon szíjjal ellátott eszköz 45 x 36 x 13 milliméteres térfogatú, és 63 grammos tömeggel büszkélkedhet. Sajnos az üzemidő tekintetében itt sem érdemes többet várni, mint a legtöbb Android Weart futtató okosóra esetében, ez azt jelenti, hogy átlagos használattal (napi 8 óra testmozgás, de ebbe minden beleszámít) előre láthatólag nagyjából kettő napig fogja bírni. Elvileg egy 500 mAh-s telep lapul a hátoldala alatt.

A Polar M600 várhatóan még a harmadik negyedév vége előtt kereskedelmi forgalomba kerül majd, vagyis legkésőbb szeptemberben a boltok polcain fog landolni. Az Android Wear futtató okosóráért nem kevesebb mint 330 dollárt kell majd kifizetni az Egyesült Államokban, ami eleve nem egy kedvező ár, és mire Európába ér a masina, ennél csak még drágább lesz: az öreg kontinensen már 350 eurós összegbe fog fájni. Örömteli, hogy a Polar is elmozdult ebbe az irányba, az viszont szomorú, hogy az árazáson elúszhat az egész próbálkozás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward