Bemutatkozott a HTC Desire 10 Lifestyle és Desire 10 Pro

A két új Desire 10 modell aranyozott hálóba lett foglalva és ugyanakkora kijelzővel jön.

Bemutatkozott a HTC Desire 10 Lifestyle és Desire 10 Pro

A HTC egyszerre két új Desire szériás okostelefonnal rukkolt elő. A Desire 10 Lifestyle és Desire 10 Pro párosból egyértelműen az előbbi rendelkezik majd szerényebb képességekkel, és bár már mindkét mobil jól használhatónak ígérkezik, azért a Lifestyle variánsnál akadnak érdekességek – és nem jó értelemben véve.

A Desire duó esetében a bemutatást a megjelenéssel érdemes kezdeni, ugyanis az a különös helyzet alakult ki, hogy szinte teljesen egyforma házat kapott a két készülék. A HTC dizájnerei ugyanolyan színekkel és ugyanolyan formavilággal látták el a két okostelefont. Hogy miként lehet majd ezeket egymástól pillanatok alatt megkülönböztetni? Nos, az ujjlenyomat-olvasó jelenti a kulcsot. Biometrikus szenzor nem lesz a Desire 10 Lifestyle hátlapján, a Desire 10 Pro viszont kapott ilyen extrát is. A vállalat egyébként eléggé feltűnő megjelenést szabott a masináknak, hiszen az alapszíntől függetlenül mindegyiket arany csíkok ölelik körül; az eszközöket fekete, fehér vagy kétféle kék színben lehet majd egyébként megvásárolni.

HTC Desire 10 Lifestyle

A készülékekkel való megismerkedést kezdjük a Lifestyle modellel. Ez az okostelefon egy 5,5 hüvelykes megjelenítőnek ad otthont, ami 1280 x 720 képpontos felbontású. A panel Super LCD technológiával dolgozik (IPS) és Gorilla Glass üveg védelme alatt áll, így remélhetőleg sokáig karcmentes maradhat. A HTC itt meglehetősen érdekes központi chipet vett használatba, egy 32 bites Cortex-A7 magokat felvonultató Snapdragon 400 szériás egységről beszélhetünk, ami magához képest igencsak ki lesz húzva, hiszen 1,6 GHz-es frekvencián fog üzemelni. Ebben a lapkában a grafikus munka felelőse egy Adreno 305 IGP. A Desire 10 Lifestyle a rendszermemóriát és a háttértárat figyelembe véve két kivitelben kerül majd a boltokba, jön egy 2 és 16 GB-os párossal ellátott gép, illetve egy olyan is, ahol már a RAM 3 GB, a tárhely pedig 32 GB-tal szolgál. Mindkettő variáns bővíthető lesz. A kapcsolati lehetőségek tekintetében kiemelendő a 4G LTE hálózati modem megléte, egyéb extrát viszont nem lehet a gépben találni. A masina kettő SIM befogadására lett felkészítve.

A Desire 10 Lifestyle az Android 6.0 Marshmallow párfogásában érkezik, és persze a HTC Sense grafikus felhasználói felület is jelen van a rajta, így a szoftveres oldalán biztosan nem lehet majd panaszra ok. Az okostelefon egy 5 és egy 13 megapixeles kamerának ad otthont, ami nagyjából már egy ideális felállás, lehet majd vele bátran szelfizni az emlékezetes pillanatokat pedig már tényleg elfogadható minőségben fogja megörökíteni. A főkamera F/2.2-es rekesszel dolgozik és LED-es villanó is társul hozzá, az előlapi képalkotónál viszont be kell érni az F/2.8-as lencserendszerrel. A HTC a hangzásvilágra hatványozottan figyelt, ez az eszköz megkapta a BoomSound hangrendszert és a 24-bit Hi-Res minősítést is, a szoftveres oldalon pedig a Dolby Audio képviselteti magát. A szerkezet 156,9 x 76,9 x 7,7 milliméteres vonalakkal határolható körül, a tömege pedig eléri a 155 grammot. Az akkumulátor 2700 mAh-s kapacitású a Desire 10 Lifestyle esetében, ami azért egy kicsit soványnak érződik az 5,5 colos monstrum mellé; nem egy energiaéhes hardverről beszélhetünk, de az biztos, hogy nem az üzemidő lesz a mobil erénye.

HTC Desire 10 Pro

A Desire 10 Pro is ugyanakkora méretű kijelzőt foglal keretbe, mint a fenti társa, viszont itt az 5,5 hüvelykes felületen már Full HD felbontás terül el. Az IPS technológiával együtt remek képminőségre lehet számítani, széles betekintési szögek, kiemelkedő fényerő és kiváló részletesség jellemzi majd a készüléket. A HTC ennél a modellnél egy meglehetősen jó kamerarendszert küld bevetésre. Már az előlapi képalkotó is 13 megapixeles fényképek megörökítésére lesz képes, és F/2.2-es rekeszértékkel dolgozó optika van előtte, a hátlapi megoldás pedig egy 20 MPixeles képérzékelőt vonultat fel (Toshiba T4KA7) lézeres autofókusszal és kettő LED alkotta segédfénnyel. Ha videózásra kerülne a sor, mind a kettő egység 1080p-s felvételek megörökítését fogja lehetővé tenni. A jó hangzásról ezúttal is a BoomSound támogatás gondoskodik majd. A mobilon az Android 6.0 rajzolódik majd ki a bekapcsolást követően, ami a HTC Sense UI-val megtoldva sok-sok extrát fog felvonultatni; már az első bekapcsolásnál egy jól használható, funkciókban gazdag masinával ismerkedhetnek meg a felhasználók.

A HTC ezt az okostelefont a nyolcmagos Helio P10 központi chippel vértezte fel. Az MT6755 belsejében 1 és 1,8 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormagok munkálkodnak kétszer négyfős felállásban egy 550 MHz-re járatott Mali-T860 MP2 mellett. A rendszermemóriát és a tárhelyet figyelembe véve ezúttal is kettő opcióból választhatnak az érdeklődők. A Desire 10 Pro elvihető lesz 3 GB-nyi RAM-mal és 32 GB-os háttértárral, de ha ez valakinek nem volna elég, lecsaphat rá akár 4 GB-os rendszermemóriával és 64 GB tárkapacitással is. Bővítési lehetőség kiviteltől függetlenül lesz. Hatos kategóriába sorolható 4G LTE hálózati modemmel ellátva jön a Desire 10 Pro, amihez már 4.2-es Bluetooth modul kapcsolódik és ki kell még itt emelni az NFC chip meglétét is, szóval a szerkezettel akár fizetni is lehet majd. A gépezet Dual SIM-es, amivel még több érdeklődő figyelmét vonhatja magára. Az eszköz térfogata 156,5 x 76 x 7,86 milliméter, a tömege pedig 165 gramm. Felszedett tehát egy kicsit magára a Lifestyle kivitelhez képest a masina, de ez részben annak is betudható, hogy itt már egy 3000 mAh-s akkumulátor dolgozik a hátlap alatt.

A HTC csak a Desire 10 Lifestyle esetében ismertette az árazást, az a készülék 250 fontba fog kerülni, ami egyáltalán nem szerény összeg, mindössze annyi pozitív dolgot lehet itt kiemelni, hogy legalább ez már a 3/32 GB-tal szerelt mobilra értendő. A Lifestyle modell októberben fog kereskedelmi forgalomba kerülni a Desire 10 Pro pedig vélhetően már csak novemberben kerülhet a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward