Bemutatkoznak a Transcend legújabb SSD meghajtói

Az SSD370-es sorozat MLC NAND Flash alapú tagjai meglehetősen vonzó árcédulával kerülnek a boltok polcaira. A termékeken Transcend gyártmányú SSD vezérlő lapul.

Bemutatkoznak a Transcend legújabb SSD meghajtói

A Transcend egy új SSD sorozatot mutatott be, amely tárhely tekintetében elég széles skálán mozog, 32GB-ostól 1TB-os modellig minden van benne. Az SSD370-es sorozat tagjai természetesen SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez, legyen szó noteszgépről vagy akár asztali számítógépről. Az új, 2,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtók vékony, mindössze 7 milliméter magas házzal rendelkeznek.

A fedélzeten minden esetben a Transcend TS6500-as SSD vezérlője teljesít szolgálatot, amely némi DDR3-as DRAM gyorsítótárhoz is hozzáfér annak érdekében, hogy a rendszer még kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújthasson. Az SSD vezérlőhöz MLC típusú, magas minőségi szintet képviselő szinkron NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak. A rendszer a szokásos TRIM, NCQ és S.M.A.R.T. támogatások mellett Wear Leveling funkciót, intelligens blokk menedzsmentet és intelligens energiamenedzsmentet is felvonultat a siker érdekében.

Jó hír, hogy a DevSleep támogatás is bekerült a repertoárba, így a technológiával kompatibilis mobil konfigurációk esetében a teljes SATA csatolófelület is lekapcsolható, ha az adattároló éppen nincs használatban. A válaszidő ekkor is meglehetősen alacsony: kevesebb, mint 20 ms. Emiatt a rendszer üresjáratból visszatérve gyakorlatilag instant módon munkára fogható, fogyasztása pedig alacsonyabb, mint ha csak simán üresjáratban ketyegne a SATA csatolófelület. Az új SSD meghajtók legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat tartalmazza. Sajnos a gyártó nem árulta el, hogy az egyes modellek pontosan hogyan teljesítenek, az viszont szinte biztos, hogy a lenti értékek leginkább csak a nagyobb adattároló kapacitású modelleknél érvényesek – különös tekintettel az írási sebességre.

A három év garanciával forgalomba kerülő SSD370-es SSD meghajtókhoz jár az SSD Scope segédprogram is, amit ingyenesen le lehet tölteni. Az alkalmazás gondoskodik róla, hogy az SSD meghajtó mindig naprakészen, a lehető legjobb teljesítmény mellett üzemeljen. Az alkalmazás a TRIM funkció bekapcsolására, a firmware frissítésére, az SSD állapotának diagnosztizálására, meghajtó klónozásra, illetve a meghajtó biztonságos törlésére egyaránt lehetőséget ad.

A Transcend SSD370-es SSD meghajtói rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Az egyes modellek ára az alábbiak szerint alakul:

• 32 GB – 49 dollár

• 64 GB – 59 dollár

• 128 GB – 99 dollár

• 256 GB – 169 dollár

• 512 GB – 319 dollár

• 1 TB – 679 dollár

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward