Bemutatkozik a KFA2 GeForce GTX 780 HOF Edition

A KFA2 előrukkolt egy vadonatúj GeForce GTX 780-as videokártyával, amely nem csak egyedi hűtéssel rendelkezik, de órajeleit is alaposan megemelték.

Bemutatkozik a KFA2 GeForce GTX 780 HOF Edition

A KFA2 Hall of Fame Edition sorozatú GeForce GTX 780-as videokártyája a referencia modellekhez képest akár 20%-kal gyorsabb is lehet, így teljesítménye már-már a GeForce GTX Titan szintjét ostromolja. Az új videokártya a siker érdekében alaposan átdolgozott nyomtatott áramköri lapot alkalmaz, amelyen csak ultra-prémium minőségű komponensek kaphattak helyet.

A tápellátásról egy csúcskategóriás CHiL CHL8313-as digitális PWM vezérlő gondoskodik, ami megfelel a VR11.1-es szabvány legapróbb követelményeinek is. A vezérlőhöz IR3550 PowIRstage DrMOS 4.0-s "lapkakészlet társul", így 8+2 fázisú tápellátásból lehet gazdálkodni, méghozzá 90% körüli hatásfok mellett. A tápáramkör a GPU számára 480 ampernyi áramerősséget kínál, ami nem kevés. Az áramkör részét képezik a POSCAP kondenzátorok is, amelyek kétszer hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint hagyományos társaik. A sort erősáramú Coiltronics tekercsek zárják. Mindez egy tízrétegű nyomtatott áramköri lapon kapott helyet.

A videokártya-szörnyeteg természetesen komoly hűtést is kapott. A hűtés alapját egy HVCP (Hybrid Vapor Chamber Heat Pipe) alapú megoldás tölti be, ami nagyjából harmincszor jobb hővezetést kínál, mint a hagyományos réz. A hűtőtömb felett két darab, egyenként 90 milliméteres átmérőjű légkeverő dolgozik, amelyek speciális, barázdákkal ellátott lapátokat alkalmaznak annak érdekében, hogy minél halkabban, minél hatékonyabban üzemelhessenek. A hűtőtömb eltakarásáról speciális burkolat gondoskodik, amely tűzálló polikarbonátból, anodizált fémből és öntött alumínium ötvözetből áll.

Az új videokártya GPU-ja 1006 MHz-es magórajelen ketyeg, de ezt az értéket a rendszer a GPU Boost 2.0-s támogatás jóvoltából könnyedén 1058 MHz-es átlag-órajelre emelheti. A GPU és a 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között 384-bites memória-adatsín teremt kapcsolatot, a memóriachipek pedig 6008 MHz-es effektív órajelen üzemelnek. A két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval érkező újdonság két dual-link DVI portot, egy HDMI 1.4a csatlakozót és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozót kínál.

A KFA2 friss videokártyája hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A két év garanciával érkező termék ára abszolút nem szerény: a hatalmas teljesítményt kínáló bestiáért 690 dollárt kérnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward