Behajtókat küld az IndieGogo az eltűnt ZX Spectrum Vega után

Az ígéretes projektre több mint félmillió font gyűlt össze, azonban egyetlen ígéret sem teljesült, a mögötte álló csapat évek óta csak ígérget.

Behajtókat küld az IndieGogo az eltűnt ZX Spectrum Vega után

Az eredeti konzolt hordozható, modern formába öntő Sinclair ZX Spectrum Vega Plus egy érdekes projektként indult az IndieGoGo-n. Több mint fél millió fontot dobott össze rá 4700 ember a közösségi finanszírozási oldalon, azonban a projekt nem haladt éppen megfelelően.

Eredetileg 2016 nyarára ígérték a kis konzolt, amit a fejlesztő Retro Computers alaposan lekésett, majd a további határidőket sem sikerült betartaniuk, így végül az IndiGogo 2017 márciusában letiltotta a kampányt, nem kaphatott több pénzt a csapat.

Közben kiderült, hogy komoly ellentétek húzódnak meg a Retro Computerst jelenleg vezető Dr. David Levy valamint Suzanne Martin, és a korábbi igazgatók, Chris Smith és Paul Andrews között. A felek egymásra mutogatnak és a másikat hibáztatják, amiért nem tudják teljesíteni az ígéretüket. Levy a Facebookon azt mondta, hogy a Retro Computers továbbra is eltökélt abban, hogy leszállítsa a konzolt, ha ebben Smith és Andrews nem tervezi megakadályozni.

Az IndieGoGo-nak azonban elfogyott a türelme. Felszólította a Retro Computerst, hogy legkésőbb június 5-ig futárral küldjön át nekik egy végleges példányt a konzolból, hogy bebizonyítsák, az tényleg létezik. Ezzel párhuzamosan pedig térítsék vissza a pénzt azoknak a vásárlóknak, akik már nem akarják megvenni a gépet. Továbbá felszólították őket, hogy adjanak elérhetőségeket azokhoz az emberekhez, akik a médiaóriás Sky-nál képviselik őket. A Sky ugyanis az Amstrad tulajdonosa, ami pedig még 1986-ban szerezte meg a Sinclair marketinges és merchandise jogait.

Úgy tűnik, hogy az egyik feltétel sem teljesült, így az IndieGoGo bejelentette, hogy ezen a héten egy adósságbehajtó céget bízott meg azzal, hogy visszaszerezze a kampányból származó pénzt, amit aztán visszafizetnek a támogatóknak. Ezzel együtt újra kérték a Retro Computerst, hogy teljesítsék a vállalásukat, és ha erre hajlandóságot mutatnak, akkor a behajtást fel fogják függeszteni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward