Befutottak a Dell új, XPS sorozatú noteszgépei

Befutottak a Dell új, XPS sorozatú noteszgépei

A Dell végre hivatalosan is bemutatta legfrissebb noteszgépeit, amelyek az XPS sorozatban foglalnak helyet. Az újdonságok között egy 14 hüvelykes (XPS 14), egy 15,6 hüvelykes (XPS15) és egy 17,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott modellt találunk (XPS 17).

Közös tulajdonság a friss jövevények esetében, hogy mindannyian ledes háttérvilágítással ellátott LCD kijelzőt tartalmaznak, amely a 14- és 15,6 hüvelykes modelleknél 1366 x 768 pixeles, míg a 17,3 hüvelykes terméknél 1600 x 900 pixeles natív felbontást kínál. Utóbbinál, azaz az XPS 17-nél opcióként 1920 x 1080 pixeles felbontással rendelkező kijelző is elérhető, persze némi felárért cserébe. Az új noteszgépek fedlapja anodizált alumíniumból a billentyűzet körüli rész pedig a képek szerint szálcsiszolt alumíniumból készül, így a gépek gen elegáns megjelenéssel bírnak. A rendszerek Core i5-ös vagy Core i7-es processzorral és maximum 16 GB-nyi rendszermemóriával kérhetőek, az adatok tárolásáról pedig egy SSD vagy egy HDD gondoskodik. Az XPS 17 esetében két darab 2,5 hüvelykes adattároló alkalmazására is van lehetőség. A termékek DVD vagy Blu-ray optikai meghajtóval, valamint választásunktól függően GeForce GT 420M, 425M, 435M vagy 445M típusú videokártyával érkezhetnek, utóbbiak az Optimus technológia jóvoltából képesek együttműködni a processzorba integrált Intel HD Graphics IGP-vel is annak érdekében, hogy a rendszer energiatakarékosan működhessen.

A termékek Gigabites Ethernet porttal, 802.11 b/g/n WiFi adapterrel és 3.0-s Bluetooth adapterrel is rendelkeznek, sőt, opcióként WiMAX támogatással és 3G támogatással is elérhetőek lesznek. A repertoárban helyet kapott még az Intel Wireless Display támogatása, illetve egy a Skype ajánlásával ellátott HD webkamera is. A minőségi hangzásról JBL audió rendszer gondoskodik, amely választásunktól függően 2.0-s vagy 2.1-es lehet. A termékek tápellátásáról hatcellás vagy kilenccellás akkumulátor gondoskodik, az operációs rendszer szerepét pedig előtelepített Windows 7 Home Premium, Professional vagy Ultimate kiadás töltheti be.

A készülékek közül az XPS 14 899 dolláros, az XPS 15 849 dolláros, míg az XPS 17 949 dolláros alapáron kerül a boltok polcaira. A felsorolt összegekért mindhárom noteszgép esetében Intel Core i5-460M processzort, 1 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott GeForce GT 420M videokártyát, 500 GB-os merevlemezt (7200RPM), valamint 4 GB-nyi rendszermemóriát kapunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward