Befejezi az LCD panelek gyártását a Panasonic

Úgy tűnik, a 2016-os specializáció sem jelent végleges megoldást, azaz a gyártónak távoznia kell az LCD piacról.

Befejezi az LCD panelek gyártását a Panasonic

Az elmúlt két évtizedben robbanásszerű növekedést figyelhettünk meg az LCD piacon, amelynek eredményeként eléggé kiforrottá vált a technológia. A piaci erőviszonyok ebben az időszakban alaposan átalakultak, ugyanis elég sok felvásárlásra került sor, az újonnan létrejövő gigavállalatok pedig remekül kamatoztatták tudásukat és lehetőségeiket, így a gyártási költségek idővel csökkenni kezdtek, a technológia pedig folyamatosan fejlődött.

Ennek köszönhetően meglehetősen komoly versengés alakult ki ebben a szegmensben, hiszen az árazás igen-igen agresszív volt, így a profit sem alakult túl rózsásan. Ezt a helyzetet sokan nem bírták, így kiléptek a szegmensből. A legfrissebb kilépő maga a Panasonic, aki 2021-ben befejezi az LCD panelek termelését.

Galéria megnyitása Az autóipari akkumulátorokra és az OLED televíziókra koncentrál majd a japán vállalat A Panasonic háza táján persze már az elmúlt évek folyamán is történtek olyan változások, amelyek az LCD piaci szereplést érintették, gondoljunk csak a 2016-os év eseményeire, amikor a vállalat kilépett az LCD televíziók szegmenséből. Ez persze nem is volt túl meglepő, hiszen a dél-koreai és a kínai versenytársak egyre dinamikusabban fejlődtek, így egyre kevesebb „életteret” hagytak a Panasonic számára. A döntést követően a Panasonic az LCD szegmens speciális rétegtermékeire kezdett koncentrálni, azaz autóipari és ipari kijelzőket készített, ezek a piacok ugyanis sokkal vonzóbbaknak tűntek profit szempontjából.

Úgy tűnik, ez a specializáció nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, vagyis a Panasonic vezetésének nem maradt más választása, a teljes LCD piacot kénytelenek feladni. A kijelzők szegmenséből persze nem tűnnek el a Panasonic termékek: a jövőben az OLED televíziókra fókuszál a gyártó.

A Hygo prefektúrában található üzemegység, amit a vállalat 2010-ben hozott létre, és amely a Panasonic LCD piaccal kapcsolatos eszközeit 2014-ben teljes egészében bekebelezte, várhatóan új szerepkört kap az elkövetkező évek folyamán. LCD panelek gyártása helyett itt autóipari akkumulátorok készülhetnek, ami az elektromos autók terjedése miatt jó döntésnek tűnik, de az majd csak hosszabb távon derül ki, bejönnek-e a szakemberek számításai.

Az üzemben dolgozó 500 alkalmazottat szeretné továbbra is megtartani a vállalat, akikre pedig nem lesz szükség ebben a gyárban, azokat egyéb Panasonic üzemekbe csoportosítják át, ha tudják, ha pedig nem, akkor a HR részleg tanácsadásban részesíti őket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap