Beépített jelszó generátort kap a Google Chrome

A népszerű webböngésző fejlesztőknek szánt kiadásában már tesztelhető a funkció. További jó hír, hogy a webböngésző a generált jelszavakat a jelszómenedzser segítségével automatikusan el is tudja tárolni.

Beépített jelszó generátort kap a Google Chrome

Az online jelszógeneráló, illetve jelszómenedzselő szolgáltatások nem minden esetben tekinthetőek biztonságosaknak, ahogy az az elmúlt hetek, illetve hónapok folyamán már kiderült. Talán éppen ezért gondolták úgy a Google illetékesei, érdemes lehet a nagy népszerűségnek örvendő Chrome webböngészőt jelszókezelés frontján egy kissé ütőképesebbé tenni. A legfrissebb stabil kiadás jelszó-menedzselő szolgáltatását éppen ezért kezelésbe vették a fejlesztők, de a jelek szerint hamarosan újabb hasznos funkció érkezésére is számíthatunk, ami nem más, mint egy beépített jelszó generátor, amivel biztonságos jelszavak hozhatóak létre.

Az új funkció kipróbálására egyelőre csak akkor van mód, ha beszerezzük a legfrissebb Chrome Canary kiadást. A frissen letöltött, kifejezetten fejlesztőknek és vállalkozó szellemű felhasználóknak szánt webböngésző címsorába ezután be kell írni a chrome://flags kifejezést, majd engedélyezni kell az "Enable-Password-Generation", illetve az "Enable-Save-Password-Bubble" opciót. Amennyiben ezt megtettük, úgy a különböző weboldalak bejelentkező lapján elérhetővé válik a funkció. Ahogy a jelszó mezőre kerül a fókusz, megjelenik a Chromium által generált biztonságos jelszó, amit ha elfogadunk, automatikusan mentésre kerül a Chrome jelszavak közé.

Hasonló funkcionalitást a harmadik fél által készített jelszómenedzser alkalmazások is régóta kínálnak – ezek közül talán a LastPass a legismertebb. Azáltal, hogy hasonló funkcionalitás immár a Google Chrome webböngészőjébe is bekerül, ezek a szolgáltatások egyre inkább feleslegessé válhatnak, hiszen a webböngésző alapú jelszógenerátor kezelése egyszerű, a beépített jelszómenedzser pedig kényelmesebbé teszi a bejelentkezéseket – magukat a jelszavakat pedig a jelszóval ellátott felhasználói fiók védheti, így a rendszer biztonságos is lehet. Más kérdés, ki mit tart biztonságosnak, de ez már egy másik történet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward