Beárazták az LG G5 kiegészítőit és kis barátait

Kiderült, hogy mennyibe fognak kerülni az első modulok, illetve a 360 VR és 360 Cam ára sem titok már.

Beárazták az LG G5 kiegészítőit és kis barátait

Az LG a Mobile World Congress keretében bemutatta az LG G5 mellett a készülékre szabott kamerás modult, valamint a Bang & Olufsennel közösen fejlesztett zenei egységet, sőt mi több, néhány egészen érdekes kiegészítő is a porondra állt február végén. Bemutatkozott az LG 360 Cam, az LG 360 VR és a Rolling Bot is, ami fel-alá mászkál a szobákban különböző funkciókat ellátva. Ezeket az LG úgy vezette fel, mint a „G5 barátai”, és az a közös bennük, hogy egyiknél sem derült ki, mennyibe fog kerülni. Most azonban már ez sem titok többé.

Először lássuk, hogy a moduláris okostelefonhoz készített kiegészítő egységekért mekkora összeget kér majd a vállalat, illetve mit is tudnak ezek. Az LG elsősként a kamerás megoldást mutatta be a G5 mellé. Az LG Cam Plus néven futó modul arra szolgál, hogy fényképezésnél jobban lehessen használni a csúcsmobilt. Az okostelefon aljára csatlakoztatható egység elsősorban kényelmesebben fogásról gondoskodik – így már majdnem olyan lesz fogni az eszközt, mint egy rendes kompakt kamerát –, van rajta egy exponáló és egy videófelvételt indító gomb, valamint egy tekerő, amivel egyszerűen és pontosan lehet szabályozni a ráközelítést (zoom) – ami persze csak digitális. A Cam Plus modulban van egy 1100 mAh-s akkumulátor is, melynek köszönhetően sokkal tovább fogja bírni a naphosszat tartó fényképezést és videózást a G5.

Az LG Cam Plus már 70 dollárért is fellelhető, de az ajánlott fogyasztói ára 85 dollárban lett meghatározva (máshol 70 fontért tűnt fel). A hivatalos forgalmazása április nyolcadikán veszi kezdetét.

Az LG Hi-Fi Plus is érdekesnek ígérkezik, ezt a megoldást a Bang & Olusfennel alkották meg a dél-koreai vállalat szakemberei. A G5 már alapjában véve igazán jó hangzásvilággal szolgál, mint napjainkban már szinte minden riválisa is, azonban a Hi-Fi Plus így is képes egy egészen új szintre emelni a történetet. Ez a modul a csúcskategóriásnak tekinthető Sabre ES9028C2M DAC-t vonultatja fel. Fontos emellett az erősítőre is kitérni, ezen a poszton pedig a Sabre 9602C szorgoskodik majd. A Hi-Fi Plus-nak mondanunk sem kell, már egyáltalán nem jelent gondot a 24 bites, 192 kHz-s felvételek lejátszása sem, sőt, ilyenkor tudja megvillantani, hogy mire is képes. A modul megkoronázását pedig a tartozékként felbukkanó B&O H3 fülhallgató jelenti, amivel jól ki lehet majd hajtani a Hi-Fi Plust.

És hogy menyibe kerül mindez? Nos, 150 fontot (kb. 215 dollár) kell érte leszurkolni, ami elsőre soknak tűnhet persze, de jobban átgondolva azt, hogy mit is nyújt, egyáltalán nincs erről szó. A Bang & Olufsen H3 egymagában is 200 dollár körüli összegbe kerül, így ha valaki tényleg szükségét érzi a Hi-Fi Plusnak, akkor egyáltalán nem jár vele rosszul.

Az LG 360 Cam és a 360 VR már a virtuális valóság népszerűségének négyzetes növekedéséből szeretné kivenni a részét. Az előbbivel VR tartalmakat lehet majd gyártani, az utóbbi pedig ezeknek a fogyasztására lesz alkalmas.

A 360 Cam két egymással ellentétes irányba figyelő kamerával rendelkezik, ezek az egységek 13 megapixelesek és 200 fokos teret látnak be a speciális kialakításuknak köszönhetően – ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag holttér nélkül tudja rögzíteni az őt körülvevő világot. Az általa rögzített 2K-s, 360 fokos videókat a falhasználók a YouTube-ot kihasználva másokkal is megoszthatják. Ez a kamera mindössze 72 grammos, és egy 1200 mAh-s akkumulátor látja el energiával. A 360 VR nem egy megszokott mobilos VR headset, hanem az Occulus Rifthez vagy a Vive-hoz hasonló a felépítését tekintve, de a képességeit figyelembe véve már jócskán elmarad a PC-s riválisoktól. Mivel ennek a meghajtásáról a telefonnak kell gondoskodnia, de a virtuális valósághoz mégiscsak nagy felbontás kell, némi trükkhöz folyamodott az LG a tervezéskor. A két kijelző fejenként mindössze 1,88 hüvelykes, így a 960 x 720 képpontos felbontás (szóval 1920 x 720 pixelt kell mozgatnia a hozzá kapcsolt mobilnak) is elég ahhoz, hogy kiváló pixelsűrűséggel rendelkezzen. Akik próbálták általában elégedetten nyilatkoztak a 360 VR-ről, ugyanakkor egyértelmű, hogy bizony megvannak a maga korlátai a kicsi paneleknek. Ez egyébként egy C-típusú USB aljzaton keresztül kapcsolódik majd a mobilokhoz.

Az LG 360 VR 200 fontos áron lesz elérhető, és ugyanennyibe fog kerülni a tartalomgyártásra szolgáló 360 Cam is. Arról nem szólt a fáma, hogy ezek mikor kerülnek a boltok polcaira, de feltehetően egyszerre fogja őket bevetésre küldeni a vállalat.

Minden bizonnyal a Rolling Bot is sokakat érdekelt volna, ám sajnos ez minden jel szerint sokáig várat még magára, éppen ezért ennek az árazásáról sem tudunk egyelőre nyilatkozni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward