Battlecrew Space Pirates - a Dontnod új játéka

A Life is Strange fejlesztői egy másik stúdióval közösen készítők a játékot, akikből közben szintnén Dontnod lett.

Battlecrew Space Pirates - a Dontnod új játéka

A cím egy kicsit félrevezető, a következő történt ugyanis: a Life is Strange fejlesztéséről elhíresült Dontnod Entertainment már régóta szoros kapcsolatot ápol a Hesaw nevű független stúdióval. Eddig leginkább a tapasztalataikat osztották meg egymással, most azonban szorosabbra húzták a viszonyt, és a szakemberekben és erőforrásokban is igyekeznek kisegíteni egymást. Ennek folyományaként a Hesaw-t átkeresztelték Dontnod Eleven-re.

A kettejük együttműködéséből érkezik nekünk a Battlecrew Space Pirates, ami egy kompetitív többjátékos módra kihegyezett lövöldözős anyag. Ahogy a nevéből is látszik, mindenféle rosszarcú űrbéli kalózt irányíthatunk majd, akik a galaxis legértékesebb nyersanyagaiért küzdenek.

A játék grafikája leginkább az Overwatch-féle stilizált, rajzfilmszerű stílusra emlékeztet, és ahhoz hasonlóan vidámnak és poénosnak szánják a készítők. És habár a leírás alapján úgy tűnhet, hogy egy újabb hero-shootert kapunk, aminek semmi esélye nem lenne a Blizzard játékával szemben, a fejlesztők okosan úgy döntöttek, hogy az egészet inkább oldalnézetes formában valósítják meg, és ezerrel felpörgetik az akciót.

A mérkőzéseket legfeljebb nyolc játékos vívhatja meg egymás ellen, és kezdetben négy karakterosztály közül választhatunk majd, melyek mindegyike jelentősen eltérő játékstílussal bír.

Nagyon ötletesen hangzik, hogy bevezetnek egy közösségi találkozóhelyet is. Ez a Tortuga állomás, ahol a játékosok közösségi életet élhetnek, testreszabhatják karaktereiket, és megnézhetik a különböző statisztikákat, leaderboardokat - de magukat a mérkőzéseket is innen kell indítani.

A Battlecrew Space Pirates már több mint egy éve fejlesztés alatt áll, és hamarosan meg is érkezik a Steam Early Access rendszerébe. Mivel a Dontnod Eleven egy kis csapat, elmondásuk szerint nagyon jól fog jönni nekik a játékkosoktól érkező visszajelzés.

A játék ezen verziójában két játékmód lesz elérhető: a Gold Rush-ban minél több aranyat kell gyűjtenie a csapatunknak, míg a klasszikus Team Deathmatch magától értetődő.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward