Basemark GPUScore: Új tesztprogram készül, valós idejű sugárkövetés-támogatással

Az új alkalmazás nem csak Windows 10 alatt, de Linux alatt is futhat, méghozzá valós idejű sugárkövetés támogatása mellett is.

Basemark GPUScore: Új tesztprogram készül, valós idejű sugárkövetés-támogatással

A Basemark csapata 2016 óta fejleszti a vállalat jelenleg is elérhető videokártya-tesztelő szoftverét, amely a Basemark GPU nevet viseli. Az említett alkalmazás jelenleg az 1.2-es verziónál tart, ami március folyamán készült el, ám a munka végeztével úgy döntött a vezetés, egy teljesen új tesztprogramot is készít a fejlesztőcsapat, ami a GPUScore nevet viseli.

Ez a szoftver egy hiper-realisztikus grafikával felvértezett megoldás lesz, ami játékokra jellemző terhelésformákkal és látványvilággal dolgozik majd. a GPUScore a tervek szerint háromféle szintet hoz, már ami a terhelés mértékét illeti: Relic of Life, Sacret Path és Expedition. Ezek közül az első, vagyis a Relic of Life veszi célba a felső kategóriás videokártyákat, méghozzá számos érdekes extrával, amelyek sokak érdeklődését felkelthetik.

A tesztprogram egyik legnagyobb dobása az lesz, hogy valós idejű sugárkövetést kínál a tükröződéseknél, illetve a tükröződések tükröződéseinél, ezáltal igen valósághű látványvilággal büszkélkedhet, valamint a valós idejű sugárkövetést biztosító hardvert is alaposan meg tudja izzasztani. Külön pozitívum lehet, hogy szoftverek és API-k terén nem korlátozódik a támogatás a Windows 10-re és a DirectX 12-re, ugyanis egyes Linux disztribúciók alatt is futtatható lesz az alkalmazás, méghozzá Vulkan API-val karöltve – valós idejű sugárkövetés alkalmazásával is. Arról nincs hír, hogy Windows 10 alá is érkezik-e Vulkan API támogatás, de erősen valószínű, hogy igen.

A GPUScore fejlesztése egyelőre még tart, ugyanis a vállalat szakembergárdája éppen a tesztek véglegesítésén dolgozik a Benchmark Developement Program résztvevőivel karöltve. A munka olyannyira remekül halad, hogy a csapat már az elmúlt hét folyamán elérhetővé tette a GPUScore alfa változatát a Benchmark Developement Program tagjainak, a szoftver pedig pozitív fogadtatásban részesült, ami igen biztató a jövő szempontjából.

Azt egyelőre nem árulták el, mikor férhet hozzá az alkalmazáshoz a tesztprogramokért rajongó publikum, de alighanem erről is megadják a megfelelő tájékoztatást, amennyiben a helyzet indokolttá teszi. A tervek szerint a GPUScore Relic of Life még az év vége előtt megjelenhet, amennyiben semmilyen váratlan fordulat nem jön közbe a munka során.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap