Barnes & Noble: Íme a Galaxy Tab A NOOK

Barnes & Noble és a Samsung együttműködésének eredményeként létrehozott készülék kompakt méretben kínál kiváló olvasói élményt.

Barnes & Noble: Íme a Galaxy Tab A NOOK

A Barnes & Noble sokáig szoros harcot vívott az Amazonnal a táblagépek és az elektronikus könyvolvasók tekintetében, de végül félig-meddig be kellett dobnia a törülközőt a pénzügyi stabilitása megőrzése érdekében. A tartalomszolgáltató a tabletes üzletág feladása után új opció után nézett 2014-ben, és így született meg a Samsunggal a mai napig tartó együttműködés, melynek keretében a dél-koreai alakulat biztosítja a hardvert a Barnes & Noble számára, akinek így csak a szoftveres tartalmakat kell fejlesztenie.

A Samsung általában nem farag egyedi hardvert a Barnes & Noble számára, hanem egy már meglévő eszközét igazítja a partnere igényeihez. Ezúttal sincs ez másképpen, most a Galaxy Tab A NOOK táblagéppel ismerkedhetünk meg közelebbről, amelynek az alapját a tavasszal útnak indított Galaxy Tab A termékcsalád 7 hüvelykes tagja adja. A Barnes & Noble ezúttal egy olyan készüléket szeretett volna kalap alá hozni a Samsunggal, ami csaknem olyan könnyen hordozható, mint egy e-book olvasó, de annál értelemszerűen a tablet mivoltának köszönhetően sokkal jobb funkcionalitással bír. Így esett a vállalat választása a Galaxy Tab A 7.0 (2016) modellre, ami egy 7 hüvelykes IPS megjelenítővel várja, hogy munkába állhasson. Az eszköz 1280 x 800 képpontos felbontással rendelkezik, széles betekintési szögeket nyújt és a fényereje elegendő ahhoz, hogy napsütésben is használatba lehessen venni. Két kamerának ad otthont a konstrukció, de túl nagy elvárást egyikkel szemben sem érdemes támasztani. Az előlapi képalkotó 2 megapixeles önarcképek megörökítésére alkalmas és HD videóhívásokat lehet vele folytatni, a főkamera pedig 5 MPixeles fotókat tud készíteni, és már autofókusz támogatással és F/2.2-es apertúrával dolgozik.

A készüléken a teljes NOOK szoftverkínálat jelen van, az alapot pedig az Android 5.1 adja neki. A Lollipop esetében is kiemelendő a NOOK: Read eBooks & Magazines applikáció, melyen keresztül rengeteg olvasnivaló várja majd a vásárlókat széles műfajkínálattal, többféle formában (könyvek, magazinok, napilapok), valamint a NOOK Audiobooks Appra is ki kell térni, ami a hangoskönyvek esetében fog jó szolgálatot tenni. A felhasználó igénybe veheti majd a NOOK Cloud online tárhelyet, ha már nem tudja a könyveit vagy egyéb olvasmányait tárolni a Galaxy Tab A NOOK beépített háttértárán – csak 8 GB-tal szolgál a masina, így ez valóban jól jöhet, de egyénként lesz bővítési lehetőség is.

A táblagép egy Qualcomm Snapdragon 410 központi chipre épül, a négymagos lapka mellé pedig 1,5 GB-nyi rendszermemória került. A teljesítményt figyelembe véve átlagos gépről beszélhetünk, ami a rendszert és a mezei alkalmazásokat elfogadható tempóval mozgatja, és szerényebb multitasking esetében is helytállhat még. A kapcsolati opciók tekintetében a gépezet jól áll, hiszen még GPS vevő és FM rádió is található a kelléktárában a Bluetooth 4.0 modul és a 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő WLAN mellett. Ahogy arról már fentebb szó esett, itt a Barnes & Noble egy olyan eszközt képzelt el, amit könnyen lehet hordozni, viszonylag kompakt. A Galaxy Tab A NOOK tömege csak 283 gramm, és 186,9 x 108,8 x 8,7 milliméteres a térfogata, így ez az eddigi legkisebb NOOK táblagép, amit a Samsung szállít a B&N számára. A készülék egy 4000 mAh-s akkumulátorral van ellátva, ami 11 órányi folyamatos olvasásra biztosít lehetőséget a feltöltést követően. Egy E Ink megjelenítős eszközhöz képest ez szinte semmi, de tablethez mérten egészen szép eredményről beszélhetünk.

A Samsung Galaxy Tab A NOOK 140 dolláros összegért cserébe lesz megvásárolható, és egy különleges ajánlat keretében 100 dollárért válthatnak majd erre a készülékre azok, akik már rendelkeznek valamilyen Barnes & Noble termékkel. A vállalat portfóliójában jól mutat majd ez a kisebb táblagép a 8 colos Galaxy Tab S2 NOOK és a 9,6 hüvelykes Galaxy Tab E NOOK, valamint a NOOK GlowLight Plus e-könyv olvasó mellett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward