Az új Seasonic tápegység segít a kábeldzsungel felszámolásában

Legalábbis a gyártó ezzel magyarázza a speciális dizájn létjogosultságát, az első független tesztek azonban majd eldöntik, tényleg életképes-e az új megoldás.

Az új Seasonic tápegység segít a kábeldzsungel felszámolásában

A Seasonic még a tavalyi Computex alkalmával rántotta le a leplet új tápegység-koncepciójáról, amely egyszerűen csak a Connect nevet kapta. Ennek lényege, hogy a moduláris tápegységek felépítését újra gondolták, vagyis a hátoldalon elhelyezett csatlakozóerdőt áthelyezték egy különálló külső modulra, ami a közepes torony és normál torony formátumú házak esetében segíthet a kábelek hatékonyabb elvezetésében. A csatlakozótömbből sokkal rövidebb kábelek indulnak meg a különböző alkatrészekhez, amelyeket így könnyebb elvezetni, valamint az alaplaptálca mögötti rész is esztétikusabb, letisztultabb lehet, hiszen nem kell tekergőző kábeldzsungelbe szervezni a vezetékeket.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új, kereskedelmi forgalomba szánt tápegység, ami a Seasonic Connect SSR-750FA típusjelzést viseli, már meg is indult a boltok polcai felé, méghozzá 10 év jótállással karöltve. Alapját egy némileg módosított Prime 750 W modell adja, vagyis nagyrészt hasonló tulajdonságokra számíthatunk. Ennek értelmében nem túl meglepő az egyetlen +12 V-os tápág használata, valamint a DC-DC konverter is megszokott, ami a 12 V-os feszültségből állítja elő a többi tápfeszültséget, nevezetesen a +5 V-ot és a + 3,3 V-ot is. A 80 Plus Gold hatásfokkal dolgozó tápegység mindössze 150 milliméter hosszú, elektronikájának hűtését egy 135 milliméteres átmérővel rendelkező, FDB csapágyazással ellátott ventilátor végzi, természetesen hőmérséklet-vezérelt alapon.

Galéria megnyitása

A tápegységhez speciális, a szokásosnál rövidebb, lapos kivitelű tápkábelek járnak annak érdekében, hogy szinte pont elérjenek az adott tápcsatlakozókig. A hosszú kiegészítő doboz, amely a tápcsatlakozókat tartalmazza, extraként még világító Seasonic logót is kapott. Ez a kiegészítő lényegében egy vastag kábeltömbhöz kapcsolódik, ami két tápcsatlakozóból áll – a tápegységből érkező kábelek fixek, vagyis nem lehet őket lecsatolni, magáról a dobozról azonban leválaszthatjuk őket. A csatlakozókat tartalmazó modul egyébként 330 milliméter hosszú, 150 milliméter széles és 21 milliméter magas – ennyi helynek lennie kell az alaplaptálca mögött ahhoz, hogy a terméket beépíthessük.

A Seasonic Connect SSR-750FA várhatóan rövidesen megjelenik kereskedelmi forgalomban várható végfelhasználói árát azonban egyelőre nem közölte a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap