Az új MacBook Pro sorozat HDMI videó kimenetet és kártyaolvasót is kaphat

A 2021 második felében érkező noteszgépek több területen is újítást képviselnek, valamint dizájnjuk is változik.

Az új MacBook Pro sorozat HDMI videó kimenetet és kártyaolvasót is kaphat

Az Apple éppen azon munkálkodik a színfalak mögött, hogy teljes Mac sorozatát ARM alapokra ültesse, ehhez a folyamathoz a tavalyi bejelentés alapján nagyjából két esztendőre lesz szükség. Addig még természetesen érkezni fognak Intel alapú konfigurációk is, vagyis az ARM és az x86-64 alapok egyidejűleg kapnak szerepet a kínálatban.

A vállalat az év második felében várhatóan új MacBook Pro notebookokat mutathat be, amelyek mind dizájn, mind pedig felépítés terén jelentősen különbözni fognak az aktuális modellektől, legalábbis erre számít a népszerű elemző, Ming-Chi Kuo. Szerinte az új MacBook Pro noteszgépeknél több fontos változásra is fel kell készülni, az egyik ilyen például az lesz, hogy végre nem csak USB-C portok kapnak helyet a ház jobb és bal oldalán.

Galéria megnyitása

Visszatérhet a fizikai HDMI kimenet egy normál méretű HDMI port formájában, valamint az SD memóriakártya-olvasót is újra megtalálhatjuk majd a portok között, ami mind a drónosok, mind a fotósok, mind pedig az egyéb professzionális- és átlagfelhasználók számára kedvező fordulat lehet. Jelenleg az SD memóriakártyák olvasásához és írásához sajnos külön kiegészítőre, vagy éppen dokkolóegységre van szükség, ami nem csak kényelmetlen, de extra kiadást is jelent egy-egy kiegészítő beszerzése. Ugyanez igaz az USB-C portok megfelelő csatlakozókra történő átalakítására is: azokhoz is átalakító kábelek, adapterek, illetve dokkolóegységek szükségesek, ami sokak számára jelent problémát.

A HDMI port és az SD memóriakártya-olvasó visszatérése mellett egyéb újításokra, illetve változtatásokra is számíthatunk. A gyártó az USB-C portos akkumulátortöltő helyett ismét a MagSafe csatlakozónak szavazhat bizalmat, ami a mágneses elvnek köszönhetően könnyen és gyorsan csatlakoztatható, valamint leválasztható a töltés végén. A megszokott dizájn egy újabb területen is változik, ez pedig nem más, mint a Touch Bar. Ezt a funkciót sokan szerették az elmúlt időszakban, míg mások a hátuk közepére se kívánták, az Apple fejlesztői azonban az elemzők szerint úgy döntöttek, nem lesz többé Touch Bar a MacBook Pro sorozat tagjain.

A fentiek persze egyelőre még csak pletykák, így érdemes őket gyanakvással fogadni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap