Az Nvidia DLSS és RTX technológiáit is fejlesztő szakembert csábította magához az Intel

Az új reménység persze nem közvetlenül az Nvidiától érkezett, hiszen az Nvidia után a Facebook táborát erősítette, egészen mostanáig.

Az Nvidia DLSS és RTX technológiáit is fejlesztő szakembert csábította magához az Intel

Az Intel egy egész ütőképes csapatot épített fel az elmúlt évek során, amellyel nem titkolt célja, hogy ütőképes termékekkel lépjen be a GPU piac különböző szegmenseibe, kezdve a belépőszinttől a gamereknek szánt videokártyákon át egészen az adatközpontokat kiszolgáló speciális megoldásokig. Ezekből egyelőre csak a belépőszintű videokártyákat láthattuk, illetve az adatközpontokba szánt megoldásokkal kapcsolatban is csepegtettek már információkat. A gamereknek szánt videokártyák várható képességeiről és teljesítményéről szintén voltak már szivárgások, ám azzal kapcsolatban egyelőre nagy a csend, mégis mikor kerülnek az üzletek polcaira. A legutóbbi pletykák szerint a CES 2022 lesz az ugródeszka, ahol az Xe-HPG sorozat tagjai bemutatkozhatnak, azaz már nem kell sokat várni a debütálásra.

Galéria megnyitásaA csapatnak addig még igen sok munkája lesz, ám ebben egy újabb nagy szaktekintély, egy ismert és elismert iparági szereplő, Anton Kaplanyan is segítő jobbot nyújthat, ugyanis a friss bejelentés szerint ő most már az Intel berkein belül folytatja tovább karrierjét. Hogy ki is ő? Egy igen komoly tapasztalattal és tudással felvértezett iparági veterán, aki korábban az Nvidia DLSS és RTX technológiáinak fejlesztésében egyaránt szerepet vállalt. Gyakorlatilag ő találta fel az egy-minta-per-pixel alapú zajszűrő eljárást, amit az Nvidia a DLSS-nél vetett be, plusz az első között fűzte össze a neurális hálózatokat és a grafikai technológiákat.

Anton Kaplanyan az Nvidia előtt a Crytek csapatát erősítette játékfejlesztőként, valamint társalapítóként részt vállalt egy új vállalat, a Lightrig létrehozásában, amelynek fő területe a digitális megvilágítás és vezérlés. Ezeket a „kalandokat” követően végül az Nvidia csapatában is kipróbálta magát, ahol az RTX és a DLSS technológiák fejlesztésében vállalt szerepet. Az Nvidia után a Facebook csapatához szegődött el, ahol közvetlenül a vállalat VR részlegével működött együtt, feladata pedig az volt, hogy a virtuális valósággal kapcsolatos grafikai technológiákat fejlesszen. Anton Kaplanyan a gépi tanulás és a fényszimuláció terén mozog otthonosan, így ezeken a területeken nyújthat kiemelkedőt a jövőben.

A szakember az Intelnél várhatóan részben abban is segít majd, hogy saját Super Sampling technológiával állhasson elő a vállalat, amely nagyjából azokat az előnyöket kínálhatja, mint az Nvidia DLSS és az AMD FidelityFX Super Resolution, ám az Intel-féle megoldás Anton Kaplanyan specializációját elnézve eléggé valószínű, hogy nagyrészt neurális hálózatra alapoz majd, valahogy úgy, mint a DLSS.

A végső cél az, hogy a különböző szoftverek, hardverek és technológiák együttműködésével olyan képi világ jöhessen létre, amely mozi-szintű minőséget biztosít a nézők számára, azaz a vizuális megjelenítés végül egyre élethűbb lehet. Igazából ebben az iparágban minden fontosabb szereplő szeme előtt ez a cél lebeg, ám az odáig vezető út eléggé rögös, sok kihívást kell leküzdeni. Az Intelnél ebben sokat segíthet az új munkaerő, Anton Kaplanyan.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap