Shop menü

AZ INTEL TECH TOUR ALKALMÁVAL FELBUKKANT EGY BATTLEMAGE SOROZATÚ GPU, A BGM-G10-ES MODELL

Az Intel illetékesei megmutatták a média egyes képviselőinek a következő generációs termékek fejlesztését végző részlegek legféltettebb szegleteit.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az Intel Tech Tour alkalmával felbukkant egy Battlemage sorozatú GPU, a BGM-G10-es modell

Az Intel egy különleges eseményre invitálta nemrégiben a média képviselőit, amelynek keretén belül a szerencsés kiválasztottak tehettek egy túrát a vállalat legféltettebben őrzött laboratóriumában, ahol a következő generációs klienspiaci és üzleti termékek fejlesztése zajlik. Az Intel Tech Tour névre keresztelt esemény alkalmával egyebek mellett a HardwareLuxx munkatársa is jelen volt a meghívottak között, aki az egyik speciális részlegben egy következő generációs GPU-ra figyelt fel.

A Battlemage sorozatot erősíti grafikus processzor a Failure Analysis Lab területén bukkant fel, ahol is egy tálcán foglalt helyet, rajta a BGM-G10-es felirattal, ami alapján teljesen egyértelmű volt, mivel is van dolga a szemfüles újságírónak. Mivel a Tech Tour alkalmával nem engedélyezték a fotózást a legjobban őrzött titkokat tartalmazó laborokban, így a BGM-G10-es GPU-t sem sikerült lencsevégre kapni. Andreas Schilling szerint a szóban forgó GPU fejlesztése zajlik, igaz, az nem derült ki, pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik majd a termék, erről ugyanis hivatalosan nem lehet beszélni az NDA lejárta előtt.

Galéria megnyitása

A BGM-G10-es grafikus processzor a jelenlegi Arc Alchemist generáció ACM-G10-es modelljének helyére érkezik majd. Az egyelőre nem világos, hogy a Battlemage sorozat előbb említett GPU-ja a csúcsmodell lesz-e, ugyanis az Intel háza táján van némi disszonancia a GPU-k körül, például az ACM-G12 a logika alapján az ACM-G11-es modell mögött helyezkedne el, ám a valóságban bizony jobb nála.

A Battlemage generációval kapcsolatban eddig nem sok információ látott napvilágot, az egyik kiszivárgott útiterv alapján csak annyit lehet sejteni, hogy kétféle GPU biztosan érkezik. A hírek szerint a BCM-G10 lesz az egyik, míg a másik a BCM-G21-es kódnevet viseli, ezek sorrendben a 225 W-os és a 150 W-os TDP keretet vehetik célba. A BCM-G10 várhatóan kétszer több maggal rendelkezhet majd, mint a jelenlegi ACM-G10, ami azt jelentheti, hogy összesen 64 darab Xe magot foghat munkára, a memória-adatsín azonban nem változik, továbbra is 256-bites marad.

A következő generációs Intel Arc sorozatú videokártyák első képviselői valamikor a következő év folyamán debütálhatnak, igaz, a gyártó hivatalosan még nem árulta el, pontosan mikor jelennek meg. A pletykálók úgy tudják, hogy a 2024-es esztendő első felében már megérkezhetnek az első Battlemage modellek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére