Az ESRB mostantól a Lootboxokra is oda fog figyelni

Az ESRB mostantól a Lootboxokra is oda fog figyelni

Az anyuka vagy apuka bemegy a gyermekével egy videojáték boltba, pislogás nélkül, hatalmas mosollyal veszi le a polcról a GTA 5. részét, amit a fia kér, amihez a bolti eladó ajándék kitűzőt is csomagol, majd jó játékot kíván.

Szerintem nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy belegondoljunk, ez a jelenet nap mint nap lejátszódik és valójában a szülőnek elképzelése sincs, mit ad oda a gyermeke kezébe, pedig a filmekhez és TV műsorokhoz hasonlóan itt is van korhatárbesoroló rendszer. Európában a PEGI az, amelyik jól felismerhető ikonrendszerével segíteni kívánja a szülőket abban, hogy a gyerek fejlődésének megfelelő címekkel játsszon.

A PEGI amerikai megfelelője, az ESRB tovább „szigorít” és újabb figyelmeztető üzenetet fog elhelyeztetni a játékokon, aminek segítségével mostantól, többek között a loot boxokra is felhívják a figyelmet. 

Nem példa nélküli, hogy néhány országban a loot boxokat szerencsejátéknak tekintik, hiszen aki vesz egy dobozt egy ingyenes vagy fizetős játékban, fogalma sincs, mi lesz benne, de ha kinyitja, lehet inkább még egyet nyitni akar, hátha sikerül neki megszerezni az áhított tárgyat vagy karaktert. Mivel ez egy addikciót kiváltó folyamat, amivel a fejlesztők lenullázhatják a függő játékos bankszámláját, így innentől kezdve „Includes Random Items” tag-et kapnak az ezt a mechanikát kihasználó játékok.

Galéria megnyitása

Természetesen a kiadóknak és a fejlesztőknek kötelező lesz jelenteni azt, ha ilyen pénzszerzési módszer van beépítve a játékba. A PEGI és az ESRB is otthonról folytatja a munkáját, így a játékmegjelenések nem kerülnek veszélybe a COVID-19 miatt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap