Az első moduláris 80Plus Platinum tápegység

Az első moduláris 80Plus Platinum tápegység

A Super Flower elsőként kínál olyan moduláris tápegységet, amely 80Plus Platinum minősítéssel rendelkezik, vagyis a termék tipikus hatásfoka 92% környékén helyezkedik el. Az FSP korábban már bemutatott egy 80Plus Platinum minősítéssel ellátott prototípust, ám azzal ellentétben a Super Flower által kínált 550W-os újdonság hamarosan kereskedelmi forgalomban is kapható lesz.

A szóban forgó 80Plus Platinum minősítéssel ellátott termék nem érkezik egyedül: az 550W-os modell mellett – amiről a bevezetőben szó volt – egy 650W-os példány is érkezik majd, ami az SF-650P14PE termékkódot viseli. Az 550W-os modell esetében a gyártó úgy programozta be a ventilátor vezérlőt, hogy 65-70 Celsius fokos belső hőmérsékletig a légkeverő ne kapcsoljon be, azaz az újdonság alacsony terhelés mellett tökéletesen csendben dolgozik.

Az 550W-os modell egyetlen +12V-os tápággal rendelkezik, amelyen maximum 45,5A-nyi áramerősség folyhat. A moduláris felépítéssel rendelkező termék tökéletesen megfelel az ATX v2.3-as és az EPS12V v2.92-es szabványok előírásainak. A 24-tűs ATX, a 4+4 tűs EPS, valamint egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó fixen érkezik, azaz ezek nem leszerelhetőek, viszont a MOLEX, SATA és Floppy tápcsatlakozókat, valamint a másik két PCI Express tápcsatlakozót (egy hattűs és egy nyolctűs) könnyedén leválaszthatjuk a tápegységről, sőt, eleve rá sem kell tenni azokat a tápkábeleket, amelyekre nincs szükség. A legfontosabb tápcsatlakozókat úgynevezett REMI magok védik, amelyek az EMI-t, azaz az elektromágneses interferencia mértékét csökkentik.

A Super Flower egyelőre csak a keleti piacokon teszi elérhetővé a szuper hatékony moduláris újdonságot, illetve a későbbiekben a 650W-os társát. Azzal kapcsolatban, hogy ezek a tápegységek mikor kerülnek forgalomba az Amerikai Egyesült Államok és Európa területén, egyelőre nem állnak rendelkezésre információk, mint ahogy a tápegységek várható ajánlott végfelhasználói ára sem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward