Az E Ink és az LCD erényeit sűríti egybe a TCL NXTPAPER kijelző

A TCL elmondása szerint videózásra is alkalmas a termék, olvasni pedig nagyon kellemes élmény lesz rajta.

Az E Ink és az LCD erényeit sűríti egybe a TCL NXTPAPER kijelző

A TCL nagyon komoly tapasztalattal rendelkezik a különböző kijelzőtechnológiák terén, és most a vállalat bemutatott egy olyan innovatív dizájnt, ami nagyon sokat ígér. A bevetésről egyelőre még nem esett szó, de ha tudja hozni azt, amit a TCL felvázolt, akkor a NXTPAPER névre hallgató panel előtt szép jövő állhat.

Az IFA keretében a TCL is képviselteti magát, a vállalat új termékeket is letett az asztalra, de külön megérdemli a figyelmet a vállalat NXTPAPER fejlesztése. Az újdonság számos pozitívummal rendelkezik a fejlesztő szerint, és ezek közül elsőként azt emelte ki a TCL, hogy kiválóan óvja a felhasználók szemét. Ez a technológia felszámolja a kékfény szemfárasztó hatását, és mentes a villódzástól is, ami főleg olvasás közben módfelett problémás lehet. Teljesen természetes, kellemes látványt biztosít a NXTPAPER.

Bár felhasználói eszközben egyelőre még senki nem láthatta ezt a megjelenítőt, a vállalat a színfalak mögött már egy ideje kísérletezik vele, és más szervezetekkel is megvizsgáltatta. A technológia kiérdemelte a német Rhine, az SGS laboratórium, valamint a szintén német VDE tanúsítványát is. Annak köszönhetően tudja kiválóan óvni a szemet a technológia, valamelyest hasonlóan működik, mint az E Ink.

Galéria megnyitása

A képernyő és a papír ötvözéseként emlegeti a NXTPAPER-t a TCL. Ez a megoldás képes jelentős mértékben hasznosítani a környezeti fényt, annak köszönhetően, hogy kimagaslóan reflektív a felépítése. A kijelzőt elvileg gond nélkül lehet olyan nagyobb képernyőt igénylő eszközöknél is hasznosítani, mint például a táblagépek. Az E Inkhez viszonyítva a NXTPAPER 25 százalékkal jobb kontrasztot tud nyújtani.

Azt is megtudhattuk, hogy a NXTPAPER megjelenítő képes lesz Full HD felbontást biztosítani, bár itt külön a TCL nem emelte ki, hogy mekkora méretben, de valószínűleg tabletekben gondolkodik itt a vállalat. Ebből a szempontból fontos lehet, hogy egy átlagos LCD képernyőhöz képest a NXTPAPER 36 százalékkal vékonyabb. Ennek köszönhetően a végtermék jelentősen vékonyabb lehet, és még a tömege is alacsonyabb ennek, szóval könnyebb is lehet az adott masina.

Mivel kiválóan hasznosítja a környezeti fényt a NXTPAPER, így az energiahatékonysága is nagyon jó lesz ennek az eszköznek. Bár valószínűleg nem túl egyszerű ezt fair módon összevetni egy LCD panellel, a TCL megtette ezt, és arról számolt be, hogy 65 százalékkal jobb hatékonyságot képes az új fejlesztés elérni. Szóval az üzemidőre nagyon jó hatással lesz majd ez, hiszen egy táblagép esetében egyértelműen a megjelenítő a legnagyobb fogyasztó.

A TCL elmondása alapján a NXTPAPER ideális megoldás tanuláshoz, olvasáshoz egyaránt. Ezek rendben vannak, ilyen helyzetekben az E Ink is jól helyt tud állni, viszont érdekesség, hogy a cég még arra is kitért, hogy alkalmas ez a termék videók lejátszásához is. Ez azt jelenti, hogy nem okoz neki gondot a gyors képfrissítés, ami az E Ink esetében azért általában problémás. Persze vélhetően nem ez fogja nyújtani a legjobb vizuális élményt, azért azt is lehet érezni a közlemény szövegéből.

Galéria megnyitása
Az IFA-n készült kép, amin csak a környezeti fényt használja a prototípus

“A TCL továbbra is a kijelző technológia terén szerzett tapasztalatára és a szórakoztató elektronikai ökoszisztémára épít, mikor olyan innovatív technológiákat fejleszt, mint a NXTPAPER, amivel még többet kínálhatunk ügyfeleinknek” – mondta el Jefferson Li, a TCL táblagépes termékvonalának ügyvezető igazgatója.

A NXTPAPER 2 éves kutató és fejlesztőmunka eredményeként született meg, és a TCL hivatalos közleménye alapján 11 különböző szabadalom kapcsolódik hozzá csak szemvédelmi szempontból. Szóval nem meglepő, hogy éppen ezt a területet emelte ki a vállalat elsőként a termék erényeként.

Mindezek után már csak egyetlen fontos kérdés maradt nyitott: mikor lesz elérhető? Nos, erre a TCL nem adott választ Berlinben, ami rendkívül sajnálatos. Viszont ígéretet tett arra, hogy nem kell már erre túl sokat várni, már úton van az első termék, ami a közeljövőben debütálni fog ezzel az újdonsággal.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap