Shop menü

AZ ASROCK KÜLÖNÖSEBB HÍRVERÉS NÉLKÜL, CSENDBEN DOBTA PIACRA 16 GB-OS INTEL ARC A770-ES VIDEOKÁRTYÁJÁT

Az új videokártya első körben az egyes webáruházak kínálatában jelent meg, majd picivel később a hozzá tartozó hivatalos bejegyzést is aktiválták a gyártó hivatalos weboldalán.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az ASRock különösebb hírverés nélkül, csendben dobta piacra 16 GB-os Intel Arc A770-es videokártyáját

Az ASRock csapata a jelek szerint egy újabb Intel Arc A770 alapú videokártyát készített a színfalak mögött, magát a terméket pedig hivatalosan még be sem jelentették, ennek ellenére egyes külföldi webáruházak virtuális polcain már meg is jelent. Az ASRock Phantom Gaming Arc A770 16 GB OC néven listázott videokártya különlegessége mindössze az, hogy a korábbi Phantom Gaming modellel szemben ez a verzió már nem 8 GB-nyi, hanem 16 GB-nyi fedélzeti memóriával rendelkezik, ami bizonyos esetekben kifejezetten jól jöhet.

Galéria megnyitása

A dupla memóriakapacitástól eltekintve lényegében semmi sem változott, már ami az alapvető paramétereket illeti. A külcsín szintén változatlan, ugyanaz a három ventilátoros hűtés került a termékre, amit korábban már láthattunk, valamint az RGB LED világítás sem hiányzik a kínálatból. Alighanem a hűtő talpazatán sem kellett alakítani, hiszen nem több memóriachippel, hanem nagyobb kapacitású példányokkal érték el a memóriakapacitás duplázását (8 Gb vs. 16 Gb).

Galéria megnyitása

Időközben szerencsére a videokártya hivatalos weboldalát is aktiválták, ennek köszönhetően minden fontos információra fény derült. Az alapokat nem meglepő módon továbbra is az ACM-G10-es HPU adja, ami DG2-512 kódnév alatt fut, hiszen 512 Xe motorral rendelkezik, amelyek összesen 4096 stream egységet tesznek elérhetővé a rendszer számára. A GPU fedélzetén találunk még 256 textúrázót és 128 renderelő egységet is, de „Tensor” magok és RT magok is rendelkezésre állnak, sorrendben 512 és 32 darab. A GPU gyárilag 2100 MHz-es magórajelen ketyeg, de mivel itt Phanom Gaming OC modellről van szó, 100 MHz-es tuning is rendelkezésre áll. A 256-bites memória-adatsínre ezúttal 16 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória kapcsolódik, ami természetesen 17,5 GHz-es effektív órajelen ketyeg, ahogy azt a 16 GB-os modelleknél megszokhattuk – ez 1,5 GHz-es „előnyt jelent” a 8 GB-os példányok 16 GHz-es effektív órajeléhez képest.

Galéria megnyitása

A 305 milliméter hosszú, 131 milliméter széles és 56 milliméter magas videokártya 2,8 slotnyi helyet kér magának az adott számítógépházon belül, azaz lényegében háromslotos megoldásról van szó. A tápellátásról két darab 8-tűs PCI Express aljzaton keresztül gondoskodhatunk, míg a videó kimenetek között három darab DisplayPort 2.0-s és egy HDMI 2.1-es szabványú csatlakozó lapul.

Galéria megnyitása

Az új videokártya 329 dolláros áron került forgalomba, vagyis 50 dollárral kerül többe, mint 8 GB-os társa.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére