Az alsókategóriában áll rajthoz az LG L60

Az LG ismét bővítette az L-Style szériát, ezúttal egy alsóbb árszagmenst célzó modellel.

Az alsókategóriában áll rajthoz az LG L60

Az LG amellett, hogy folyamatosan bővíti a G3 családját, nem feledkezett meg azokról a vásárlókról sem, akiknek a pénztárcája csak egy szolidabb konfigurációt enged meg. A vállalat ezúttal az L III termékvonalat tervezi felrázni egy kicsit egy újdonsággal.

Az LG az L-Style vonalon idén nagyon sok okostelefont állít csatasorba. Az év elején leleplezték az L40, L70, L90 triót, és azóta szüntelenül bővítik a paletta ezen részét. Mostanra a kínálatban felfedezhető a felsoroltakon túlmenően az LG L20, L30, L35, L50, L65 és L80 okostelefon is. Választék tehát van, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezen készülékek között akadnak olyanok, amelyeknek az elérhetősége regionálisan korlátozott, tehát valamennyire próbál figyelni arra az LG Mobile, hogy ne legyen túlzottan sok az átfedés a kínálatban. Persze vélhetően teljes offenzívát szeretnének a piacon, és ennek érdekében most ismételten egy új gépezettel toldották meg a palettát. Az LG L60 sajnos csak a nevében tűnik komolyabbnak a belépő modelleknél, a specifikációja már kevésbé ígérkezik vonzónak.

Hírűnk alanyát egy 4,3 hüvelykes megjelenítővel látták el, ami a 800 x 480-as felbontásával nem túl acélos pixelsűrűséget tud felmutatni. Öröm az ürömben, hogy a szerkezeten a bekapcsolást követően az Android 4.4.2 KitKat rajzolódik ki, ami néhány kulcsfontosságú LG-s képességgel is meg lesz toldva. Jelen van a KnockOn kijelző felnyitási metódus, és a vendégmód is, mellyel minden félelem nélkül adhatjuk mások kezébe a mobilunkat, biztonságban tudva a személyes fájlokat és beállításokat. Persze azért a szoftverek repertoárját is megnyirbálták valamelyest, így lesznek olyan extrák, amik a felsőkategóriában ugyan jelen vannak, de itt már le kell róluk mondani. A kamerarendszere a gépnek kétfős: hátra került egy 5 megapixeles megoldás, előre pedig egy VGA egység tekint, és várja, hogy akcióba léphessen egy videóhívás érkezése esetén. A főkamerával rosszabb fényviszonyoknál is lehet majd boldogulni, mivel ez egy LED-es villanó támogatását is élvezi.

Az L60-ban egy kétmagos MediaTek lapka van jelen. A pontosabban meg nem nevezett chipről (vélhetően MT6572 vagy MT6572M) azt lehet tudni, hogy 1,3 GHz-es órajelen dolgozik a két Cortex-A7 magja, míg a grafikus feladatok felelőse egy Mali-400 lesz benne. A rendszernek 512 MB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, ami a KitKat lévén vélhetőleg nem is jelent majd gondot, de több alkalmazás stabil futtatására az Android 4.4 jelenléte sem lehet garancia. A tárhely mindössze 4 GB alapból, ám lehet microSD-vel bővíteni, így ebből nem lesznek problémák. A kapcsolati képességei között van 21 Mbps-os 3G HSDPA modem, 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel, Bluetooth modul és A-GPS vevő is. A gép két SIM kezelésére képes. Az energiaellátás felelőse egy 1540 mAh-s akkumulátor, ami bizony a takarékos hardverrel kombinálva elég jó üzemidőt enged kilátásba helyezni. A készülékház 124,15 x 66,3 x 11,8 milliméteres vonalakkal határolható körül, a tömege pedig 119 gramm – egyáltalán nem nevezhető tehát kecsesnek. Feketében és fehérben lehet majd hazavinni a szerkezetet.

Az LG L60 Oroszországban kerül először a boltok polcaira, és innen fog nagyobb körben is elterjedni. A vállalat egyelőre azt nem árulta el, hogy milyen árcédulát fognak hozzá társítani, de valószínű, hogy 150 dollár alatt fogja a vevők kegyeit keresni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward