Augusztus 11-én érkezhet a Radeon RX 6600 XT és a Radeon RX 6600

A két új videokártya várhatóan a 400 dollár alatti árszegmensben próbálhat érvényesülni.

Augusztus 11-én érkezhet a Radeon RX 6600 XT és a Radeon RX 6600

A Radeon RX 6000-es sorozat várhatóan két új taggal bővülhet augusztus folyamán, ugyanis a Radeon RX 6600 XT mellett egy Radeon RX 6600-as modell is érkezik majd, már amennyiben pontosak az értesülések. Ezek alapján már sikerült konkretizálni, pontosan mikor számíthatunk a két új videokártya rajtjára: a jeles dátum 2021. augusztus 11-e lehet, az viszont egyelőre rejtély, hogy az új modellekkel ténylegesen mikor találkozhatunk az üzletek polcain.

A Radeon RX 6600 XT-vel kapcsolatban egyelőre annyi tudható, hogy az alapjául szolgáló NAVI 23-as GPU 2048 stream egységgel gazdálkodik majd, a memória-adatsín végén pedig 8 GB-nyi GDDR6-os VRAM helyezkedhet el. A Radeon RX 6600 szintén a NAVI 23-as GPU köré épülhet, ám már csak 1792 stream egységgel rendelkezik, míg a VRAM szerepét 4 GB-nyi vagy 8 GB-nyi GDDR6-os memórialapka töltheti be.

Galéria megnyitása
Fotó egy OEM konfigurációkba szánt példányról

Maga a NAVI 23-as GPU már nem újdonság, hiszen jelenleg is elérhető a Radeon RX 6600M részeként, valamint a munkaállomás-piacra szánt Radeon Pro W6600-as videokártya is ilyen GPU-t kapott.

Az új modellek árazásával kapcsolatban egyelőre nincs pontos információ, csak annyi tűnik valószínűnek, hogy mindkét újdonság ára 400 dollár alatt helyezkedik majd el. Amennyibe tényleg 2021. augusztus 11-én jelennek meg, úgy az elkövetkező hetek folyamán további információk szivároghatnak ki velük kapcsolatban, így a hivatalos bejelentés idejére szinte minden tudható lesz velük kapcsolatban.

Érdekesség egyébként, hogy egy Youtuber, aki Coreteks név alatt tevékenykedik, nemrégiben arról számolt be, hogy a Radeon RX 6600 nem 2021. augusztus 11-én, hanem majd csak valamikor szeptemberben vagy októberben jelenhet meg, ugyanis rajtját későbbre csúsztatták. Hogy tényleg így lesz-e? Idővel meglátjuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap