Átalakítja két Radeon RX 580-asát az MSI

A friss videokártyák több területen is jobbá válnak, ami mindenképpen jó hír.

Átalakítja két Radeon RX 580-asát az MSI

Az AMD-nél éppen azon dolgoznak, hogy a NAVI architektúra ne csak a felső-középkategóriában, hanem az alsóbb szinteken is tiszteletét tehesse a videokártya piacon, ugyanis a Radeon RX 5500 még ebben a negyedévben megérkezik, de várhatóan Radeon RX 5300-as videokártyák is forgalomba kerülhetnek. Ez azt jelentheti, hogy a korábbi, Polaris alapokon nyugvó videokártyák, amelyek az RDNA helyett még a GCN architektúrát alkalmazzák, szépen lassan eltűnhetnek a boltok polcairól, ahogy a partnerek kisöprik megmaradt raktárkészleteit.

Ebben a helyzetben nem igazán megszokott dolog, hogy egy AIB partner új modelleket mutasson be az éppen nyugdíjazás előtt álló sorozatok egyikében, most azonban mégis ez történik, legalábbis a VideoCardz információi szerint. Gyakorlatilag arról van szó, hogy az MSI kissé átdolgozza a korábban piacra dobott Radeon RX 580 Armor és Armor MK2-es videokártyákat, amelyek több területen is változnak.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új modellek várhatóan teljesen feketében érkeznek, de ezzel együtt a nyomtatott áramköri lap is módosul egy kissé, valamint a videó kimenetek környékén is módosításokat végeznek, de a négy videó kimenet azért megmarad. Az információk alapján a videokártyákra szerelt hűtőtömb hőleadó felületét megnövelték, így nagyobb felületen tudja leadni a GPU és az egyéb komponensek által termelt hőt, ami jótékonyan hat az üzemi hőmérséklet alakulására – hűvösebbek lesznek a kártyák. A jobb hűtés az élettartamot és a tuning-képességeket is pozitívan befolyásolhatja, de hogy mennyire, arról majd csak az első független tesztek adhatnak képet. Az új videokártyákon továbbra is egyetlen nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó foglal helyet.

Az Armor és az Armor MK2 várhatóan rövidesen forgalomba kerülhet, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy a két „új” modell pontosan mennyibe kerül majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap