Asus X58-as lap 7 db PCIe x16-os slottal

Különleges alaplapok szinte minden Cebit alkalmával képviseltetik magukat az egyes gyártók standjain, természetesen ez a helyzet az idei Cebit alkalmával sem változott. Az ASUS bemutatta legfrissebb X58-as alaplapját, amely első ránézésre is érdekes darab.

Asus X58-as lap 7 db PCIe x16-os slottal

Különleges alaplapok szinte minden Cebit alkalmával képviseltetik magukat az egyes gyártók standjain, így természetesen ez a helyzet az idei Cebit alkalmával sem változott. Az ASUS bemutatta legfrissebb X58-as alaplapját, amely első ránézésre is érdekes darab.

A fenti képen látható terméken nem kevesebb, mint hét darab PCI Express X16-os bővítőhely található. A slotok közül négy darab teljes, azaz x16-os sávszélességgel üzemel, míg a fennmaradó három bővítőhely esetében csak x8-os sávszélesség áll rendelkezésre. Az X58-as északi hídra és ICH10R déli hídra épülő újdonság P6T7 WS Supercomputer névvel büszkélkedik, a nagymennyiségű PCI Express x16-os slot PCI-E sáv igényét két darab Nvidia NF200-as chip próbálja kielégíteni.

A gyártó állítása szerint az alaplap nem átlagfelhasználóknak készült (ki hitte volna?), a termék ideális választás lehet azokon a területeken, ahol rendkívül nagy párhuzamos számítási teljesítményre van szükség. Ilyen terület lehet például az éghajlatkutatás, de az orvostudományban is nagy hasznát vehetik a hatalmas teljesítménynek.

A nem mindennapi alaplap egyébként a hét darab PCI Express X16-os slot mellett hat darab DDR3-as memória foglalattal is el van látva, ezekben összesen 24 GB-nyi rendszermemóriát lehet elhelyezni, amihez értelemszerűen 64-bites operációsrendszer alkalmazására van szükség. A termék hat darab SATA 3 Gbps-os (RAID 0, 1, 10 és 5 támogatás), 2 darab SAS (Serial Attached SCSI) és két darab eSata porttal bír. A csatlakozók sorából nem hiányzik a Gigabites Ethernet port sem, sőt, a szokványosnak mondható nyolccsatornás audió vezérlő is szerepel a specifikációk között. A P6T7 WS Supercomputer megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward