Shop menü

ASUS ROG PHONE 7 – FINOMHANGOLÁSSAL A TÖKÉLETESSÉG FELÉ

Az új ROG Phone átgondoltabb lettm jobb hűtést kapott, és bőven lekörözi a riválisait, ha izzasztó játékokat kell futtatni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
ASUS ROG Phone 7 – Finomhangolással a tökéletesség felé

Az idei év nem indult jól a gamer mobilok számára, a Xiaomi és a Lenovo is úgy döntött, hogy lehúzza a rolót az egyedi játékos készülékek fejlesztését tekintve. Az ASUS viszont éppen ellenkezőleg cselekedett, és még magasabbra tette a lécet ezen a területen. A tajvaniak minden bizonnyal tudják, hogy most jobb esélyekkel szállnak majd ringbe azoknak a vásárlóknak a kegyeiért, akik különös vonzalmat éreznek az ilyen termékek iránt.

Az ASUS már egy hordozható kézi konzolt is bejelentett Ally néven, és ezzel együtt továbbra is kitart a ROG Phone fejlesztése mellett. Az új ROG Phone 7 1500 nites fényerőre képes OLED kijelzőt kapott 2448 x 1080 képpontos felbontással. A panel 165 Hz-es üzemre képes, 6,78 hüvelykes az átlója, és Gorilla Glass Victus óvja az esetleges sérülésekkel szemben. HDR10+ támogatást is nyújt a mobil, szóval a látványvilágra aligha lehet majd panasz.

A készülék kezelésébe itt a kijelző mellett be lesz vonva több extra kezelőszerv is, így például az ultrahangos AirTrigger a vállakon, és minden mozzanatról adhat a mobil haptikus visszajelzéseket is.

Galéria megnyitása

Minden ROG Phone egyedi grafikus felhasználói felületet használ, az ASUS a ROG UI-t alkalmazza az Androidon, melynek jelen esetben a legfrissebb, 13-as kiadása adja a szoftveres oldal alapját. Elmondta a vállalat, hogy két főverziós frissítést biztosan kapni fog a termék, és 4 éven át részesül majd biztonsági frissítésekből. Van a mobilnak X Mode üzeme, amikor látványos animációkkal és megtolt teljesítménnyel igyekszik lenyűgözni az embereket, és kompatibilis minden Aura Sync kiegészítővel is a mobil.

Galéria megnyitása

Nem a kamerákról szól a ROG Phone 7, de azért az ASUS arra figyelt, hogy egy korrekt csomagot pakoljon a gépbe, ha már felsőkategóriás konfigurációról van szó. Az előlapi kamera Full HD videózásra képes és 32 megapixeles érzékelőt használ. A hátlapon a főkamera 50 MPixeles lett, és 1/1,56 colos szenzor adja az alapját, ezzel még 8K videót is lehet rögzíteni. Van továbbá egy 13 megapixeles, ultraszéles látószögű társkamera, valamint egy makrózásra dedikált egység is található még itt, ez 5 MPixeles.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 8 Gen 2 rendszerchipet használja a ROG Phone 7, és ezt a tervezők egy olyan passzív hűtővel vértezték fel, ami minden eddiginél nagyobb hatékonysággal tudja majd a terhelés közben keletkező hőt eloszlatni. Olyan dolgokat emlegetett itt az ASUS, mint például a Boron Nitride réteg, ami a jobb hőátadásra szolgál. Az új Qualcomm chip révén itt már akár a ray tracing is használható lesz a még szebb látványért. 12 és 16 GB RAM-mal (8533 MHz LPDDR5X) is megvásárolható majd a ROG Phone 7, a háttértár kapacitása pedig elérheti az 512 GB-ot (UFS 4.0).

Galéria megnyitása

Rendelkezik az okostelefon 5G mobil hálózati modemmel, ennek köszönhetően ideális esetben alacsonyabb késleltetés mellett lehet majd online játszani, noha azt hozzá kell tenni, hogy mmWave támogatás itt nincs sajnos. A kapcsolati képességek lajtromán szerepel még a Wi-Fi 7, biztosított az NFC chip, van A-GPS vevő, és Bluetooth 5.2 modullal is számolni lehet. Kettő hálózati kártyát lehet egyszerre a mobil kegyeire bízni, Dual Standby módban képes ezeket kezelni.

Galéria megnyitása

Szokás szerint eléggé súlyos a ROG Phone 7, 239 grammot nyom mindenféle tok nélkül, és 10,4 milliméter vastag, szóval nem egy balerináról beszélhetünk. IP54 védelmet kapott a mobil, ennek köszönhetően meglehetősen izzadt tenyérben is aggodalom nélkül lehet szorongatni, és még akkor sem lesz baja, ha egy kis záporeső éri, de vízbe meríteni nem szabad.

Galéria megnyitása

Új, nagyobb teljesítményű hangszórókat kapott a telefon, amik előre néznek és 50%-kal nagyobb hangerőre képesek, minközben a basszus is 20%-kal több lett, de ezen a ponton még később említeni fogunk egy trükköt. Fontos, hogy a 3,5 mm-es Jack aljzatot is meg tudta tartani az ASUS az USB-C mellett – USB-ből igazából kettő is van. Ujjlenyomat-olvasóval is szolgál a gamer mobil, hiszen a biztonság itt is épp olyan fontos, mint bárhol máshol.

Galéria megnyitása

A felépítését tekintve az új ROG Phone ugyanolyan, mint az elődje volt, szóval a rendszerchip itt is középre van bepakolva, és kettő külön akkumulátor van a hátlap alatt, ezek egyenként 3000 milliamperórás kapacitással rendelkeznek. Tölteni 65 wattal lehet majd a ROG Phone 7-est, ami nem különösebben kiemelkedő már a mostani közegben, de panaszra nem lehet ok, 30 perc alatt lehet rajta annyit tölteni, amivel egész nap bírni fogja, és egyébként egészen kiváló az üzemideje, hanem nyúzzák folyamatosan játékkal, de egyébként azt is bírni fogja, sőt mi több, erre lett felkészítve.

Galéria megnyitása

A ROG Phone 7 elérhető lesz Ultimate kiadásban is, és ez a modell lényegében két fontos különbséget vonultat fel a szimpla ROG Phone 7-hez képest. Az egyik hozzáadott értéke, hogy ennek a hátoldalán található egy extra kijelző, ami OLED technológiás és 2 hüvelykes az átlója. A ROG Vision hasznos információkat képes megjeleníteni, és de egyszerű animáció is beállítható rá, amivel feldobható a készülék megjelenése.

Galéria megnyitása

A másik plusz funkció pedig az AeroActive Portal, ami már a ROG Phone 6D-nél megjelent, és ezen keresztül plusz levegő jut a burkolat alá. Egy kis „ajtó” van a ROG Phone 7 Ultimate hátulján, melyen keresztül az AeroActive Cooler 7 képes hűvös levegő pumpálni a házba, hogy a rendszerchip még jobb hűtésben részesüljön, és ezáltal a legizzasztóbb helyzetekben is stabilan tudjon üzemelni. Fontos azt elmondani itt, hogy a ROG Phone 7-tel is menni fog az AeroActive Cooler 7, csak nem használja ki az AeroActive Portalt, hiszen annak nincs meg ez a tarsolyában.

Galéria megnyitása

A Peltier-elemes AeroActive Cooler 7 révén az egész készülék hidegebb lesz. Az ASUS elmondása alapján az eszköz használata mellett az okostelefon kijelzője felőli rész akár 8 fokkal hidegebb lehet masszív terhelés mellett, a hátlapon felülete pedig nem kevesebb mint 25 fokkal lehet hűvösebb. Szóval az egész használati élményhez jelentősen képes lesz hozzájárulni. Ezt használva egy asztalon fel is állítható az okostelefon, és persze RGB világítással is rendelkezik – hisz gamer.

Galéria megnyitása

Továbbá el kell mondani az AeroActive Cooler 7 kapcsán még azt is, hogy valódi aktív mélynyomó is van benne. 2.1-es hangot lesz képes nyújtani a mobillal, ezáltal tényleg páratlanul jó lesz a hangzás például a játékok alatt, de filmezni is élvezetesebb lesz így a telefonon. Rendelkezik plusz gombokkal is az eszköz, valamint C-típusú USB csatlakozó és egy 3,5 milliméteres Jack aljzat is került rá.

Az ASUS ROG Phone 7 megvásárolható lesz Magyarországon, és szerencsére a ROG Phone 7 Ultimate modell is elérhetővé válik majd a hazai boltokban. A termék árazása az alábbiaknak megfelelően alakul:

  • ASUS ROG Phone 7 12GB/256GB - 429 990 Ft
  • ASUS ROG Phone 7 16GB/512GB - 506 990 Ft
  • ASUS ROG Phone 7 Ultimate 16GB/512GB (AeroActive Cooler 7) - 589 990 Ft
  • AeroActive Cooler 7 - 44 900 Ft

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére