Shop menü

ASUS ROG MJOLNIR POWER STATION: EGY GEFORCE RTX 4080 ALAPÚ GAMER RENDSZERT AKÁR EGY ÓRÁN ÁT HASZNÁLHATUNK VELE

A különleges power station korábban már felbukkant, a Computex 2024 alkalmával viszont számos extra információra derült fény vele kapcsolatban.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
ASUS RoG Mjolnir power station: Egy GeForce RTX 4080 alapú gamer rendszert akár egy órán át használhatunk vele

Az ASUS RoG sorozata nemrégiben egy új termékkel bővült, ami Thor kalapácsára hasonlít, feladata pedig az, hogy ellássa árammal a különböző eszközeinket, ha éppen kempingezni indulnánk, vagy áramszünet következne be. A szemrevaló dizájnnal büszkélkedő, főként a gamereket célzó RoG Mjolnir a Computex 2024 idején is felbukkant, ennek köszönhetően számos új információra derült fény vele kapcsolatban.

Galéria megnyitása

Az eszköz a gyártó szerint 768 wattórás akkumulátorkapacitással bír, ami a standnál lévő illetékeseik szerint akár arra is elég, hogy egy GeForce RTX 4080-as videokártyával szerelt rendszer akár 1 órán át üzemeljen róla. Azt persze nem részletezték, hogy asztali vagy mobil konfigurációról van szó, de a mellékelt marketing dia alapján előbbi is szóba jöhet. A tesztek majd úgyis kiderítik, pontosan mire is képes az újdonság, ami a kapacitása alapján legalább kilencszer fel tudja majd tölteni a RoG Ally X kézi játékkonzol frissen bemutatott verzióját, ami már 80 wattórás akkumulátorral büszkélkedik.

Galéria megnyitása

A lítium-vasfoszfát akkumulátor-technológia köré épített power station természetesen kellően gyors, mindössze 10 ezredmásodperces átkapcsolási teljesítménnyel bír, így ha áramszünet következik be, szünetmentes tápegységként funkcionál, ameddig bírja akkumulátor kapacitással. Az előlapi kijelzőn a működéssel kapcsolatos összes fontos információ jelen van, mint például a töltöttség, illetve az aktuális töltöttség mértéke, az értékek pedig valós időjűek. A mobilokhoz és a noteszgépekhez jól jöhet az USB-C port alapú gyorstöltő lehetőség, ami akár 100 W-os teljesítmény leadását is lehetővé teszi.

Galéria megnyitása

A mobilok ezzel együtt a beépített Qi 2.0-s vezeték nélküli akkumulátortöltőben rejlő lehetőségeket is kamatoztathatják, itt ráadásul még MagSafe kompatibilitás is rendelkezésre áll, ami az iPhone felhasználók számár jön majd jól. Az előlapon egyébként összesen két darab USB-C és két darab USB-A port sorakozik, konnektor-aljzatokból pedig négyet kapunk. A kiállított verzió nem európai szabványú konnektorokkal rendelkezett, ezek 110 V-os AC feszültségű aljzatok voltak, de valószínűleg európai verzió is készül majd, ahol már 230 V-os AC feszültség áll rendelkezésre.

Galéria megnyitása

A RoG Mjolnir a gyártó szerint napelemek segítségével újratölthető, ezek viszont nem tartalmazzák a kínálat részét, illetve egyelőre az sem tudható, pontosan milyen teljesítményű napelemeket lehet használni az eszközhöz. Az esti áramszünetekhez egy mágnesesen rögzülő fényforrás is jár, ami bevilágítja az egész szobát, így könnyebb megtalálni a keresett tárgyakat, illetve navigálni is könnyebb az adott helyiségben.

Az ASUS csapata azt még mindig nem árulta el, hogy az ütőképes kis power station pontosan mikor kerül az üzletek polcaira, valamint egyelőre az is rejtély, pontosan mennyibe kerülhet majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére