ASUS Rampage IV Gene infók

Az ASUS Rampage IV Gene alaplapjáról az elmúlt hetek folyamán már érkeztek apróbb pletykák, ám ezek rendkívül keveset árultak el arról, hogy mire számíthatunk az ASUS legfrissebb, micro-ATX formátumú RoG alaplapjával kapcsolatban. Azóta szerencsére megtört a jég, hiszen kiszivárgott néhány képkocka, amelyek egy belsős prezentációból származnak, így most már végre megtudhatjuk, milyen specifikációkkal érkezik a pici RoG alaplap.

ASUS Rampage IV Gene infók

Az ASUS Rampage IV Gene alaplapjáról az elmúlt hetek folyamán már érkeztek apróbb pletykák, ám ezek rendkívül keveset árultak el arról, hogy mire számíthatunk az ASUS legfrissebb, micro-ATX formátumú RoG alaplapjával kapcsolatban. Azóta szerencsére megtört a jég, hiszen kiszivárgott néhány képkocka, amelyek egy belsős prezentációból származnak, így most már végre megtudhatjuk, milyen specifikációkkal érkezik a pici RoG alaplap.

A micro-ATX formátumú újdonság háromutas SLI, illetve CrossfireX támogatással érkezik. A három darab PCI Exress 3.0 x16-os slot közül kettő teljes, x16-os, míg a harmadik csak x8-as sávszélességgel üzemel. A bővítőhelyek között a PCI Express 3.0 x16-os slotokon kívül egy PCI Express 2.0 x4-es példányt is találunk, amely az X79-es PCH-hoz kapcsolódik.

Az X79-es lapkakészlet köré épülő alaplap LGA-2011-es Sandy Bridge-E processzorok fogadására képes, DDR3-as memóriafoglalatokból pedig összesen négyet kínál, amelyekkel kiaknázhatóak a négycsatornás memóriatámogatásban rejlő lehetőségek. A memóriafoglalatokba akár 32 GB-nyi DDR3-2400 MHz-es memória modult is pakolhatunk (4 x 8 GB). A processzor tápellátásáról egy nyolcfázisú Digi+ II VRM áramkör gondoskodik, ami kompakt DrMOS vezérlőket használ. A VRM áramkör, valamint az X79-es PCH hűtéséről passzív hűtőbordák gondoskodnak, amelyek között hőcsövek húzodnak.

Az X79-es PCH (Platform Controller Hub) két darab SATA 6 Gbps-os és három darab SATA 3 Gbps-os portot biztosít a rendszer számára, sőt, a hátlapon található eSATA 3Gbps-os csatoló is vele van összeköttetésben. A mérnökök egy ASMedia STA vezérlőt is elhelyeztek az alaplapon, így a felsoroltakon kívül további két SATA 6 Gbps-os port is rendelkezésre áll. A Gigabites hálózati vezérlő szerepét egy Inteles megoldás tölti be, a tökéletes hangzásról pedig egy nyolccsatornás SupremeFX III-as audió vezérlő gondoskodik, amely 110 dB-es jel/zaj aránnyal rendelkezik. Az audió vezérlő árnyékolással, minőségi kondenzátorokkal és X-FI Xtreme Fidelity, EAX Advanced HD 5.0-s és TruStudio Pro támogatással gondoskodik a tökéletes hangzásról. A hátlapon elhelyezett jack audió csatlakozók aranyozottak.

A 24,4 x 24,4 cm-es alaplap az ASMedia USB 3.0-s vezérlőinek köszönhetően összesen négy darab USB 3.0-s portot kínál, amelyek közül kettő a hátlapon, kettő pedig kivezetés formájában az alaplapon érhető el. USB 2.0-s portokból 12 darabot kapunk – a hátlapi 8 port közül 1 a RoG Connect számára van fenntartva. Az alaplap emellett a RoG család tagjainál már megszokott technológiákat is felvonultatja, sőt, UEFI alapú BIOS-ában is találunk néhány olyan szolgáltatást, amelyeket exkluzív módon csak a RoG sorozatú termékkel lehet elérni.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az új alaplap pontosan mikor kerülhet a boltok polcaira, illetve várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban sem érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward