ASUS Rampage III Formula: újabb RoG alaplap

Az ASUS RoG (Republic of Gamers - Játékosok Szövetsége) családja egy új taggal bővült, ami nem más, mint egy friss alaplap. A Rampage III Formula néven érkező újdonság hónapokkal az Extreme és a Gene alaplapok után mutatkozik be, de így is megérte rá várni, ugyanis megjelenésével az említett modelleknél kedvezőbb áron juthatunk RoG sorozatú LGA-1366-os processzorokat fogadó alaplaphoz.

ASUS Rampage III Formula: újabb RoG alaplap

Az ASUS RoG (Republic of Gamers - Játékosok Szövetsége) családja egy új taggal bővült. A Rampage III Formula néven érkező újdonság hónapokkal az Extreme és a Gene alaplapok után mutatkozik be, de így is megérte rá várni, ugyanis megjelenésével az említett modelleknél kedvezőbb áron juthatunk RoG sorozatú LGA-1366-os processzorokat fogadó alaplaphoz.

Az ASUS illetékesei szerint a Rampage III Formula nagyon jó ár/teljesítmény aránnyal kerül a boltok polcaira és természetesen róla sem hiányoznak a RoG sorozat tagjainál már megismert hasznos szolgáltatások. A termék - ahogy azt fentebb már említettük -  LGA-1366-os processzorfoglalattal érkezik, azaz a Core i7-900-as sorozatú processzorok fogadására képes. A processzor számára nyolcfázisú tápellátást biztosít a rendszer, míg a hat darab memória foglalathoz egy négyfázisú tápáramkör tartozik. A DDR3-as memória foglalatokban akár 2000 MHz-es órajelen ketyegő memória modulok is elhelyezhetőek.

A bővítőhelyek között három darab PCI Express 2.0 x16-os foglalatot találunk, amelyek kétkártyás módban teljes, azaz x16-os, míg háromkártyás módban x16-x8-x8-os sebességgel állnak a videokártyák és a felhasználók rendelkezésére. A rendszer háromutas SLI és CrossfireX konfigurációk építésére egyaránt alkalmas. A slotok között jelen van még két darab PCI Express x1-es port, és egyetlene PCI port is. Az X58-as északi hídból és ICH10R típusú déli hídból álló lapkakészlet a felsoroltakon kívül a déli híd jóvoltából még hat darab SATA 3 Gbps-os portot is kínál, míg egy külön SATA vezérlőnek köszönhetően két darab SATA 6 Gbps-os port is rendelkezésre áll. Az alaplap ASUS Supreme X-Fi audió vezérlővel, két darab USB 3.0-s porttal és Bluetooth támogatással egyaránt rendelkezni fog és tuningpotenciál, illetve tuning szolgáltatások tekintetében sem lesz oka szégyenkezni.

Az exkluzív szolgáltatások között megtaláljuk az ASUS GameFirst! megoldást, amely lehetővé teszi, hogy a játék által generált hálózati forgalom elsőbbséget élvezzen az egyéb alkalmazásokkal szemben, így a ping értéke és ezzel egy időben az online játékélmény is javul. A repertoárban megtaláljuk a RoG Connect szolgáltatást is, ami annyit tesz, hogy egy Bluetooth támogatással ellátott okostelefonról könnyedén tuningolhatjuk a rendszert. Az ASUS Rampage III Formula várhatóan heteken belül az üzletek polcaira kerülhet, ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre ismeretlen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward