Apple Pencil kompatibilisek lehetnek az új iPhone-ok

Az okostelefonokat a pletykák szerint lehet majd az Apple tollával használni, és az adattároló kapcsán is van friss hír.

Apple Pencil kompatibilisek lehetnek az új iPhone-ok

Az új generációs iPhone-okkal kapcsolatban rendszeresen jönnek érdekes hírek. A legfrissebb pletyka arról szól, hogy az Apple megoldja majd, hogy az iPad Pro táblagépek tartozékaként megjelent Pencilt lehessen alkalmazni az okostelefonokkal is. És küszöbön lehet egy nagyobb tárhellyel szerelt gép érkezése is.

Az Economic Daily News hasábjain megjelent beszámoló szerint bizonyos iPhone-ok Apple Pencil támogatásban részesülhetnének majd. Állítólag azok az új generációs okostelefonok használhatóak majd az ügyes kiegészítővel, amelyek OLED kijelzővel lesznek felvértezve, tehát az iPhone X közvetlen utódja, valamint ennek a pluszosított variánsa, ami már 6,5 hüvelykes panellel kerülhet bevetésre. Az olcsóbb újdonság, mely a jelenlegi adatok szerint 6,1 colos LCD megjelenítővel léphet a színre, lemaradhat erről a lehetőségről. A tajvani lap belsős, iparági forrásokra hivatkozik, de egyébként tőle függetlenül a TrendForce is hasonló predikcióval állt elő a napokban. És, ha már a TrendForce-nál tartunk, arról is beszélt a szaklap, hogy az Apple bevetésre küld majd 512 GB-os tárkapacitással is a vasakat.

Galéria megnyitása

Miért lehet szükség az Apple Pencil támogatásra a mobiloknál? A Galaxy Note modellek neve mellett a Samsung rendszeresen komoly fegyvertényként emlegeti az S Pen érintőtollat az iPhone-okkal való rivalizálás közben, és ez sarkallhatja az Apple-t arra, hogy ebbe az irányba is nyisson. Az Apple-nek tehát főleg a piaci verseny miatt állna az érdekében, hogy biztosítson Pencil támogatást az iPhone-ok esetében. Amellett viszont nem mehetünk el szó nélkül, hogy elegánsnak a legkevésbé sem lehetne nevezni ezt a felállást a jelenlegi Apple Pencillel. Az érintőtollat csak úgy tudná magával vinni az iPhone mellett a tulajdonosa, ha egyszerűen zsebre vágja vagy a telefon tokjára akasztja, hiszen míg az S Pen egy végtelenül kompakt eszköz, ami simán becsúsztatható a Galaxy Note modellek házába, addig az Apple Pencillel ez a manőver kivitelezhetetlen. A töltés pedig szintén problémás lenne menet közben, ez is a praktikum ellen szól.

Galéria megnyitása

Elképzelhető, hogy az Apple készít egy kompaktabb érintőceruzát az iPhone-ok mellé, de arra semmi nem utal, hogy a szerkezetek házában ilyen kiegészítő helyet kapna. Az Apple Pencil közel három évvel ezelőtt jelent meg, így éppenséggel megérett már egy generációváltásra, elképzelhető, hogy érkezik egy vérfrissített toll. Ez a termék egyébként jó képességekkel rendelkezik, például a beépített szenzoroknak köszönhetően pontosan meg tudja állapítani, hogy milyen szögben van megdöntve, és ezt többféleképpen ki lehet használni, továbbá a nyomás erőségét is jól tudja az eszköz, ami az íráskor és a rajzoláskor is jól jöhet. Az iPad Próval használva az Apple Pencil 240 Hz-es frissítési rátával dolgozik, hogy minél alacsonyabb legyen a késleltetés, és ebből eredően természetesebb hatást keltsen.

Kíváncsian várjuk, hogy ez a pletyka megvalósul-e, és tényleg lehet-e majd használni az Apple érintőtollát teljes értékűen az OLED kijelzővel szerelt iPhone-okkal. Végezetül álljon itt az a videó, amiben Steve Jobs az iPhone bemutatásakor kijelentette, hogy a felhasználók nem akarnak tollat használni az okostelefonjukhoz, ha alkalmazhatják a legtermészetesebb mutató eszközt, az ujjukat is a készülékeik vezérlésekor.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap