Aorus tápegységek a Gigabyte-tól, 10 év jótállással

Az AORUS sorozatban mostantól tápegységek is helyet foglalnak: az első két modell 850 wattos, illetve 750 wattos teljesítménnyel, moduláris felépítéssel és 10 év jótállással rendelkezik.

Aorus tápegységek a Gigabyte-tól, 10 év jótállással

A Gigabyte bemutatta első két AORUS sorozatú tápegységét, amelyek mindketten 80Plus Gold minősítéssel érkeznek, azaz rendkívül jó hatásfok mellett dolgoznak, plusz még modulárisak is, így csak a legszükségesebb tápkábeleket kell rájuk csatlakoztatni, ami megkönnyíti az esztétikus kábelmenedzsment elérését.

Galéria megnyitása

A vállalat 750 wattos és 850 wattos újdonsága alapok terén teljesen azonos. Mindketten egyetlen +12 Voltos tápággal rendelkeznek, házuk pedig minőségi komponenseket rejt, így stabilan, megbízhatóan, hosszú ideig működhetnek. A japán kondenzátorokkal szerelt tápegységeket a Xiamen Metrotec Electronic Industry Corporation gyártotta, legalábbis ez szerepel a 850 wattos modell címkéjén.

Galéria megnyitása

A friss tápegységek aktív PFC támogatással érkeznek, melegedő komponenseiket pedig egy 135 milliméteres átmérőjű, hőmérséklet-vezérelt ventilátor hűti, ami 20%-nál alacsonyabb terhelés esetén meg is áll. A ventilátor dupla golyóscsapágyazással dolgozik, így élettartama bőven 50 000 üzemóra felett van, vagyis a gyártó szerint 5 évnél is tovább lehet használni. Ezt nyilván az is befolyásolja, hogy napi szinten hány órát használjuk a rendszert.

Galéria megnyitása

Mindkét tápegység megkapta a szokásos védelmi áramkört, ami a túlfeszültséggel, a túlárammal, a rövidzárral, a túl alacsony feszültséggel és a túlmelegedéssel szemben egyaránt védi a rendszert. A termékek +12V CPU EPS tápcsatlakozójára egy szűrőkondenzátort is szereltek, hogy a processzor még tisztább tápellátással dolgozhasson, ami tuning esetén lehet kiemelten fontos.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitásaAz újdonságok közül egyelőre csak a 850 wattos példány tűnt fel a hivatalos gyártói weboldalon, így csak ennek a modellnek a tulajdonságai láttak napvilágot. A tápcsatlakozók között a 20+4-tűs ATX csatlakozón felül hat darab 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozó, 6 darab MOLEX csatlakozó, egy Floppy tápcsatlakozó, hat darab SATA tápcsatlakozó és két darab 2x4-tűs +12V CPU EPS csatlakozó foglal helyet. Az AORUS család első két tápegységén nincs RGB LED alapú világítás, ami a mai trendekhez képest meglepő, ugyanakkor ennek sokan talán még örülni is fognak. A 850 wattos modell mindössze 160 milliméter hosszú, azaz sokféle számítógépházban elfér majd – és minden bizonnyal 750 wattos társára is igazak ezek az állítások.

Az új tápegységek 10 év jótállással kerülnek az üzletek polcaira, az azonban még nem derült ki hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward