Androidos GPS-szel erősít a Wayteq

A Wayteq egy igazán ütős készülékkel keveri fel a GPS piac állóvizét.

Androidos GPS-szel erősít a Wayteq

A Wayteq xTAB-50 GPS névre keresztelt újdonsága egy 5 hüvelykes képátlójú, ötujjas multi-touch támogatással ellátott kapacitív érintőkijelzőt használ, amely 16:9-es képaránnyal és 800 x 480 pixeles natív felbontással büszkélkedik.

Az xTAB-50-es modell 134,6 x 85 x 12,2 milliméteres mérettel, illetve 195 grammos súllyal bír. Rendszermemóriából 512 MB-nyit kapunk, belső memóriából pedig 4 GB-nyi jár, de ez utóbbi microSD memóriakártya segítségével akár összesen 36 GB-nyira is bővíthető (32 GB-os microSD kártyával). A már-már picike táblagépnek is tekinthető újdonságon a Google Android 2.3-as mobil operációs rendszere teljesít szolgálatot, amellyel WiFi-n keresztül könnyedén böngészhetünk a weben, de akár multimédiás tartalmak megtekintésére is használhatjuk a rendszert. Az Adobe Flash támogatás természetesen szintén elérhető, sőt, a nem is oly távoli jövőben frissítés formájában az Android 4.0-s mobil operációs rendszer is megérkezik a készülékre, amely így igazán ütőssé válik. A rendszer egyébként GMail, E-Mail, Naptár és Keresés funkciókat egyaránt kínál, hála az előtelepített Google alkalmazásoknak, de rajtuk kívül fotónézegetőt, valamint videó és zenelejátszó alkalmazást is tartalmaz.

A pontos és gyors globális helymeghatározást Sirf Star IV-es GPS vevő segíti, amely összesen 48 csatornán képes fogadni a műholdakról érkező adatokat. A GPS vevő mellett gyorsulásmérő és irányszenzor is helyet kapott az xTAB-50 GPS fedélzetén. Az újdonság egy 1 GHz-en ketyegő ARM Cortex A8-as processzormaggal, HD videó kodekkel és integrált videó vezérlővel egyaránt ellátott SoC egységre alapoz, amely akár a Full HD tartalmak lejátszására is tökéletesen alkalmas.

A beépített, sztereó hangzást kínáló hangszórók és a beépített mikrofon mellett FM transzmitter és egy 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter is a konfiguráció részét képezi. A belső adattárra USB 2.0-s kapcsolaton keresztül másolgathatunk különböző tartalmakat – ezzel egy időben pedig tölthetjük az 1500 mAh-ás kapacitású lítium polimer akkumulátort is. Az újdonsághoz 3,5 milliméteres jack audió csatlakozón keresztül kapcsolhatunk fejhallgatót. Utóbbi kimeneten keresztül az autóban található beépítet fejegységhez, vagy bármilyen utólagos fejegységhez csatlakoztathatjuk a készüléket, amennyiben a beépített FM Transzmitter nem felel meg a célnak. Egyes régebbi gyári fejegységeknél problémát okozhat az AUX bemenet hiánya, így itt – szükségmegoldásként – mindenképpen jól jöhet az FM Transzmitter jelenléte.

A WayteQ xTAB-50 GPS dobozában a készüléken kívül egy tapadókorongos autós tartó, egy szivargyújtóba csatlakoztatható töltő, a szokásos felhasználói kézikönyv, valamint egy USB 2.0-s adatkábel lapul.

A csomag térkép nélkül 34 900 forintos ajánlott végfelhasználói áron kerül a boltok polcaira, de 5000 forinttal drágábban, azaz 39 900 forintért akár teljes Európát lefedő Sygic GPS Navigation3D térképpel is hazavihetjük az eszközt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward