AMD: x86-os és ARM magok ugyanazon a lapkán

Az AMD a sokoldalú SoC egységekben látja a jövőt.

AMD: x86-os és ARM magok ugyanazon a lapkán

Az AMD-nél a korábbi hírek szerint komoly létszámcsökkentésre lehet számítani, amellyel a gyártó költségeket csökkent. Ezzel együtt persze hatékonyabb működés is várható, ami összességében segíthet a cégnek kilábalni a jelenlegi szorult helyzetből.

A fentiek mellett egyéb hírek is érkeztek az AMD háza tájáról, amelyek sokkal érdekesebbek. A VR-Zone munkatársai szerint az AMD az idei év októberének huszonkilencedik napján komoly bejelentésre készül, amelyből kiderül a gyártó hosszabb távú stratégiája. A hírek szerint a stratégia alapköve a heterogén számítás lesz, amelynek ütőképes és hatékony fejlesztéséről a HSA (Heterogenous System Alliance) keretén belül gondoskodik a vállalat, méghozzá olyan neves gyártókkal együttműködve, mint az ARM, a MediaTek, a Qualcomm, a Samsung és a TI.

A beszámoló szerint az AMD a jövőben a sokoldalú SoC egységek felé nyit majd, amelyek remek alternatívának bizonyulhatnak a PC korszakot követő időkben. Ezek alapján nem földtől elrugaszkodott dolog elképzelni, hogy az AMD hamarosan előrukkolhat olyan megoldásokkal, amelyek ARM alapú processzormagokkal és x86-os processzormagokkal egyaránt rendelkeznek. Ezekben a speciális SoC egységekben az ARM alapú processzorok épülhetnek akár Cortex-M5 mikro-architektúra köré is és olyan speciális feladatokat láthatnak el, mind például az adattitkosítás. Ezzel együtt az adott SoC egységekbe akár 3G vagy WiFi adapter is kerülhet, így a vállalat hatékonyan felveheti majd a versenyt az Intellel, aki szintén hasonló irányba indult el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward