AMD Wraith: halkan működő referencia processzorhűtő

Az újdonság maximális fordulatszám mellett is sokkal halkabb, mint az aktuális referencia processzorhűtők.

AMD Wraith: halkan működő referencia processzorhűtő

Az AMD műhelyében egy új processzorhűtő készült, amely az eddigi megoldásokhoz képest még maximális fordulatszámon is jelentősen alacsonyabb zajszintet generál. A Wraith nevet viselő termék a 95-125 wattos TDP osztályba tartozó AMD processzorok és APU egységek zajos gyári processzorhűtőinek hibáit küszöböli ki, így remek gyári kiegészítő lehet drágább központi egységek mellé, de várhatóan önállóan is megvásárolható lesz a közeljövőben.

A friss modell működéséről egy rövid videót is készítettek, amelynek keretén belül speciális felszerelés segítségével mérték meg, mekkora és milyen spektrumú zajt generál a korábbi referencia CPU hűtő, illetve a friss Wraith. A mérés eredményéről, illetve az egyes modellek zajáról az alábbi videó rántja le a leplet. Íme:

Ahogy a korábbi megoldások, úgy az AMD Wraith is a tradicionális top-flow felépítést követi, vagyis a ventilátor az alaplap síkjára merőlegesen fújja a levegőt, így az a processzorfoglalat környékén elhelyezkedő komponenseket is éri. Az új megoldás elődjéhez képest nagyobb hűtőtömböt használ, amelynek talpazata rézből, lamellái pedig alumíniumból készültek – a hatékony hőátadást természetesen rézből készült hőcsövek segítik. A nagyméretű hűtőtömb felett egy nagyméretű ventilátor dolgozik, amelynek keretébe ledes világítással ellátott AMD logó került. Utóbbi furcsa módon kék színben világít.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward