AMD: a Fusion forradalmasítja a tábla PC piacot

Az AMD illetékesei igen bizakodóak a vállalat Fusion processzoraival kapcsolatban, amelyeknek egyetlen szilícium lapkáján nem csak két x86-os processzormag és egy memóriavezérlő, hanem egy ütőképes, DirectX 11-es támogatással büszkélkedő grafikus processzor is jelen lesz. A gyártó ezeket, vagyis az Ontario kódnévre keresztelt egységeket APU (Accelerated Processing Unit) néven emlegeti.

AMD: a Fusion forradalmasítja a tábla PC piacot

Az AMD illetékesei igen bizakodóak a vállalat Fusion processzoraival kapcsolatban, amelyeknek egyetlen szilícium lapkáján nem csak két x86-os processzormag és egy memóriavezérlő, de még egy ütőképes, DirectX 11-es támogatással büszkélkedő grafikus processzor is jelen lesz. A gyártó ezeket, vagyis az Ontario kódnévre keresztelt egységeket APU (Accelerated Processing Unit) néven emlegeti.

Az új processzorok a tervek szerint forradalmasíthatják a tábla- és pala PC-k piacát, ugyanis a jelenlegi megoldásoknál sokkal jobb felhasználói élményt kínálnak majd, ami könnyen rabul ejtheti a vásárlókat. Napjainkban az egyetlen igazi pala PC, amely már egy ideje elérhető, nem más, mint az Apple iPad-je. A készülék az Adobe és az Apple közötti folyamatos kötélhúzás miatt nem rendelkezik Flash támogatással, és ez a tény a legutóbbi hírek szerint bizony már nem is fog megváltozni.

A gyártó marketing részlegének alelnöke, Leslie Sobon a Techradarnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy a felhasználók esetében az első három legfontosabb pont között szerepel a kívánságlistán a Flash támogatás, ami az új Fusion APU köré épülő készülékek esetében természetesen elérhető lesz. Mr. Sobon kitért arra is, hogy azáltal, hogy a CPU és GPU magok egyetlen szilícium lapkára kerülnek, rendkívül hatékony energiagazdálkodás mellett üzemelő chipek készülhetnek, ami igen fontos mind a tábla, mind pedig a pala konfigurációk esetében.  Fontos szempont továbbá a webes videók zökkenőmentes elérhetőségének biztosítása, valamint a HD videók problémamentes lejátszása is; ezekre mind-mind képesek lesznek az új platform köré épülő megoldások.

Az Bobcat architektúra köré épülő Ontario SoC specifikációiról korábban már részletesebben is beszámoltunk. Az új processzorok érkezésére 2011 folyamán lehet számítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward