Amazon: Befutott a Kindle Paperwhite új generációja

Az alapok maradtak, de az új Paperwhite mindenben szebb és jobb, mint az elődje - állítja az Amazon.

Amazon: Befutott a Kindle Paperwhite új generációja

Az Amazon megkérdőjelezhetetlenül az elektronikus könyvek piacának az alfája és az ómegája. Amerre mozdul az amerikai tartalomszolgáltató ezen a téren, arra mennek a konkurens megoldások is általában. Ezúttal a "falkavezér" a kivilágított eBook olvasóját frissítette fel egy kicsit, minden tekintetben.

Az első és legfontosabb újítása a Paperwhite-nak a kijelzőt érinti. A vállalat elmondása alapján az új modellnek megnövelték a kontrasztarányát, és a tükröződési tulajdonságait illetően is jelentős előrelépést értek el. Ezeknek a változtatásoknak köszönhetően minden eddiginél tisztább képet fogunk kapni. Pontos technikai adatokat sajnos nem közöltek, így be kell érnünk ennyivel. Még a megjelenítőnél maradva, fejlesztéseket eszközöltek a világítás esetében is, de maga az eljárás a közlemény szerint nem változott, tehát hatalmas előrelépésre nem érdemes számítani a homogenitását és az energiaigényét tekintve.

A motortér tartalma nem maradt változatlan, itt a gyáriak szerint 25 százalékkal gyorsabb processzor tevékenykedik. Mivel eddig egy 800 MHz-en járó Freescale i.MX50 SoC volt benne, most valószínűleg annyi történt, hogy 1 GHz-re emelték a központi chipnek az üzemi frekvenciáját. Ebből kifolyólag a könyvek és az oldalak betöltése is egyaránt gyorsabban történik majd, mint az éppen egy évvel ezelőtt bemutatott variáns esetében. Emellett reszponzívabb is lett a gép, ami a 19 százalékkal sűrűbb érintőrács alkalmazásának tudható be.

Akcióban a Page Flip.

A képességek listáján is összefuthatunk néhány hasznos és érdekes újdonsággal. A Kindle Page Flip például segít bármikor visszatalálni oda, ahol olvasás közben jártunk, így nyugodtan elkalandozhatunk a könyvben. Integrálásra került a Goodreads, ami egy közösségi szolgáltatás azoknak, akik sokat olvasnak. Itt megoszthatjuk, mely könyveket rágtuk már át, és értékelhetjük, valamint ajánlhatjuk is azokat másoknak. A Kindle FreeTime is remek dolog, ez a fiatalabb generációt próbálja több olvasásra sarkallni. A Kindle Vocabulary Builderrel saját listát rakhatunk össze azokból a szavakból, amit később egy szótárból ki szeretnénk keresni, a Smart Lookuppal pedig a lábjegyzetben böngészhetünk.

Az új Kindle Paperwhite, akárcsak az eddigi, megvásárolható hirdetésekkel megtömve, így kedvezményesen 120 dollárt kell érte kicsengetni. Sajnos ez a lehetőség azonban hazánkban nem elérhető, így nekünk az alap, csak Wi-Fi lehetőséget nyújtó modellért 140 dollárt kell fizetni, míg a 3G-vel bővített változat 190-ért lehet a miénk. Az olcsóbbik modellt szeptember 30-tól lehet megvásárolni, míg az utóbbira november 5-ig kell várni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward