Alvássegítő és pulzusmérős fülhallgatók Amazfit márkajelzéssel

Az Amazfit kínálatában megjelent a CES-en a sportolóknak szánt PowerBuds, és a ZenBuds, ami az alvászavarokkal küzdőnek segít.

Alvássegítő és pulzusmérős fülhallgatók Amazfit márkajelzéssel

Korábban már beszámoltunk a T-Rex és a Bip S órákról az Amazfit kapcsán, most pedig kettő fülhallgatóról lesz szó. Tehát ismét a viselhető kiegészítőkkel foglalkozunk, csak már egészen más vizekre evezve, és külön érdekesség, hogy a két füles, a PowerBuds és a ZenBuds is teljesen eltér egymástól, annak ellenére, hogy látszólag egy tőről fakadtak.

Amazfit PowerBuds

A PowerBuds egy olyan teljesen vezeték nélküli fülhallgató, amit az Amazfit márkanév alatt kifejezetten sportolók számára született meg. Napjainkban már szinte hemzsegnek az ilyen konstrukciók, de a mostani terméknek vannak olyan érdekes jellemvonásai, amelyek révén képes kiemelkedni a környezetében. Ez a fülhallgató ugyanis nemcsak arra szolgál, hogy az emberek szórakoztatásáról gondoskodjon, a PowerBuds jelentősen képes kivenni a részét a sportteljesítmény monitorozásából.

Arról van szó, hogy a készülékbe több érzékelő is került, és egyebek mellett kapott egy egyedi fejlesztésű pulzusmérő szenzort is, ami a fülkagylóban lesz képes mérni a viselője pulzusát. A PPG szenzor nagyon apróra lett összezsúfolva, és így sikerült belesűríteni a fülhallgató házába a tervezőknek. A készülék folyamatosan monitorozni fogja a viselője pulzusát, és arra is fel lett készítve, hogy szélsőséges értékek érzékelésekor azonnal jelzéssel szolgáljon.

Galéria megnyitása

A megfelelő hangminőség is fontos persze, éppen ezért egy olyan hangkeltő került a termékbe, ami elvileg kifejezetten élethű hangélményről tud majd gondoskodni. Rendelkezik a PowerBuds mikrofonnal is, és annak érdekében, hogy ne kelljen kivenni a felhasználónak a füléből, ha az utcán közlekedik, van áteresztő módja, amikor a környezeti hangokat felerősíti. A kezelését alapfunkciók esetén érintéssel meg lehet oldani, és néhány egyedi funkciót is be lehet állítani adott gesztusokra.

A PowerBuds kapott egy olyan rögzítő eszközt is, amivel a felhasználó stabilan a helyére illesztheti a kiegészítőt, hogy az intenzív edzés alatt se mozduljon el. Úszni nem lehet a szerkezettel, viszont IP55 minősítést kapott, amiből az következik, hogy a port kifejezetten jól fogja bírni, és az eső sem fog benne kárt tenni. Mindössze 7 gramm egy füles, szóval szinte teljesen észrevehetetlen. De az üzemidő így is nagyon jó lesz a gyártó szerint, mivel állítólag 8 órán át fog szülni a készülék egy töltéssel (55 mAh), és a tokba rejtett akkupakkot (450 mAh) is kihasználva elérhető 24 órás üzemidő is.

Az Amazfit PowerBuds megvásárolható lesz fehérben, feketében és citromsárgában is. Az ára 100 dollárban lett meghatározva, és februárban kerül majd kereskedelmi forgalomba

Amazfit ZenBuds

A ZenBuds a PowerBudsszal ellentétben arra szolgál, hogy a legnyugalmasabb óráikban használja az ember, amikor szeretne zavartalanul aludni. Ez egy alvássegítő füles, amihez hasonlót nem sokszor láthattunk még – ilyen volt a Bose Sleepbuds, amit vissza kellett hívnia a gyártónak. A ZenBuds képes blokkolni a külső zajokat, amire persze egy füldugó is képes, de ez más egyéb extrákat is nyújt.

Alvás közben a hallójáratba illeszkedő kiegészítő olyan hangokat játszik le, amik kutatók szerint segítik az elalvást, a nyugalmi állapot elérését. Kiegyensúlyozott armatúrák lettek itt felhasználva, szóval a hangminőségre igazán nem lehet majd panasz, de itt az a lényeg, hogy nagyon széles spektrumot tud majd lefedni. A felhasználó kitűzhet majd alvási célokat, amiket elvileg egyszerűbben el tud majd érni a ZenBuds használatával, mint anélkül.

Galéria megnyitása

A készülék tudja érzékelni a pulzust, és tisztában lesz azzal is, hogy mikor alszik az ember. Amikor már nincs szükség az elalvást segítő hangokra, akkor nyugalmi állapotba kerül a készülék, egészen addig, amíg probléma nélkül alszik a viselője. A szenzorokkal azt is tudni fogja a ZenBuds, hogy milyen intenzíven aludt az ember, hogyan viselkedett alvás közben, és a mintákat elemzi. Ha pedig elérkezett a reggel, az ébresztésről is a megfelelő pillanatban gondoskodik, ráadásul úgy ébreszti a felhasználót, hogy azzal a környezetében levőket nem zavarja meg.

A készülék kifejezetten bőrbarát anyagokból született meg, kellemes érzést kelt a fülbe pakolva is, maximálisan komfortos lesz a használata. Mindössze 1,78 grammot nyom egyetlen egység, amivel egy átlagos teljesen vezeték nélküli fülhallgatótól 68 százalékkal könnyebb. Egy töltéssel 12 órán át lehet majd használni, és a tokja még hétszer képes feltölteni a kütyüt, szóval összesen nyolc estét biztosan végig lehet vele aludni.

Az Amazfit ZenBuds árazásával kapcsolatosan még nincs biztos információnk, és pontosan azt sem árulta el a vállalat a CES-en, hogy mikortól lesz elérhető; annyi biztos csak, hogy 2020-ban bevetésre kerül. Ebből csak fehéret lehet majd választani, de mivel úgyis csak alvás közben fogja hordani a felhasználó, a szín nem különösebben releváns.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap