Alpha Muse - úszni a zene világában

Az Alpha Muse nem olyan, mint a szokásos zenei vagy ritmusjátékok, látvány és hangzásvilágát mi magunk alakíthatjuk.

Alpha Muse - úszni a zene világában

A játékok fejlesztése során általában a zene és a hangok azok, amik a legvégére maradnak: a Current Circus gondolt egyet, és a zenét helyezte Alpha Muse című békés felfedezésről szóló darabjának középpontjába. A játékban egy kígyószerű isteni lényt alakítunk, aki repülve közlekedik egy olyan világban, amely mintha az óceánok mélyének és az űr végtelenjének keresztezéséből jött volna létre. A felületek és tárgyak, amelyekkel találkozunk és ütközünk zenét hoznak létre. Nincs pontrendszer és a játékot nem lehet megnyerni, vagy elveszíteni, az egész az alkotás és a felfedezés öröméről szól, arról, hogy olyan zenét hozzunk létre, amit élvezettel hallgatunk.

A stúdió vezetője, Yossi Landesrocha elmondta, hogy tanulmányoztak más zenés és ritmusjátékokat, de szerintük ezek nem adnak a játékosnak lehetőséget a kreatív önkifejezésre. Az Alpha Muse ezért nem hasonlít az olyan hagyományos ritmusjátékokra, mint a Guitar Hero vagy a Rock Band, inkább a thatgamecompany-féle alkotásokra (Flower, Cloud) vagy a Q Entertainment Child of Edenjére hajaz.

A fejlesztők úgy tervezték meg az Alpha Muse világát, hogy az vezesse a játékost, de az már rajta múlik, hogy hogyan lép interakcióba ezzel a világgal. A hangokat és hangjegyeket skálák szerint csoportosítva rendezték el és a játékos szabadon kiválaszthatja, hogy a hangok közül melyiket keltse életre. A létrehozott zene a látványra is hatással van, így maga a játékos az, aki létrehozza a játék képi világát és hangjait.

Landesrocha elmondta, hogy szeretnénk megadni a játékosnak a szabadságot, hogy bármit létrehozzon, amit szeretne, a játékhoz ugyanakkor nem szükséges semmilyen zenei előképzettség, még kottát sem kell tudni hozzá olvasni, és mindegyik korosztály tagjai fognak tudni vele játszani. Ehhez azonban az kell, hogy a játék maga gondoskodjon arról, hogy alkotásaink zeneszerűen hangozzanak, ne úgy, mintha mondjuk egy kisbaba csapkodná a zongora billentyűit, ezért sok munkát fektettek abba, hogy a motor intelligens megoldásokkal segítse a játékost.

Az Alpha Muse-t jelenleg PC-re fejlesztik, a tervek szerint még az idén meg fog jelenni, de aki már most ki akarja próbálni, az a hivatalos honlapon 10 dollárért megveheti a játékot és korai hozzáférést kap hozzá és a fejlesztők fórumához is.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward