Alienware-t állít az XPS-ek helyébe a Dell

A népszerű XPS játékrendszerének négy tagjától is megválik a Dell a következő hónap során, hogy helyet adjon a nemrégiben megszerzett csúcskategóriás Alienware-vonalának.

Alienware-t állít az XPS-ek helyébe a Dell

A népszerű XPS játékrendszerének négy tagjától is megválik a Dell a következő hónap során, hogy helyet adjon a nemrégiben megszerzett csúcskategóriás Alienware-vonalának.

A szintén várható dizájn-újításokkal egyetemben a cég ezzel az új lépéssel is igyekszik valamennyit visszaszerezni abból a piaci részesedésből, amit a HP elhódított tőle. A cég elmondása szerint a továbbiakban egy külön tervezői és fejlesztői egység foglalkozik majd a jelenlegi hét Alienware modellel is, amelyek egy elemző szerint némileg mintha elvesztették volna a varázsukat. Rámutattak továbbá arra is, hogy a csúcskategóriás processzorokkal és grafikai egységekkel felszerelt gépekre összpontosító játékos-piac PC-jei közel háromszor annyiba kerülnek, mint az átlagos fogyasztói gépek, ezért rendkívül fontos a cég számára, hogy visszaszerezze a helyét ezen a piacon.

A Voodoo-vonallal ellentétben, amit a Dell szintén felvásárolt, az Alienware-nek meghagyta azt a szabadságot, hogy maga fejlessze és forgalmazza a termékeit, miközben igyekezett azt minél nyereségesebbé tenni azáltal, hogy csökkentette a számukra szükséges komponensek árát, valamint más gyártóktól is nagy tételekben rendelt a számukra szükséges összetevőkből.

A Dell jelenlegi XPS-vonala négy modellt tartalmaz, $1.199-től több mint $7.000-ig terjedő árkategóriában - a négy új Alienware modell pedig várhatóan $999-től indul majd, bár ezek a cég honlapjára még nem kerültek fel. Az Alienware felvásárlása segít ugyan a Dellnek a gyümölcsőző (optimista hozzáállás tőlük) játékos-piac visszahódításában, viszont néha hajlamosak összemosódni az eladásaik - vagyis, a Dell számára kihívást jelent az, hogy megőrizzék a két márkanév közti különbséget és mindkét stílus egyediségét, annál is inkább, mivel a játékosok leginkább az Alienware nevét, stílusát és termékeit tisztelik és csodálják továbbra is.

Ezért tehát igyekeznek egy olyan új termékvonalra összpontosítani, ami lehetőleg minden elvárásnak megfelel; miközben megpróbálnak új elemeket is bevinni az Alienware külsőségeibe, igyekeznek meghagyni a márkanév saját szabadságát és mozgásterét is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward