Akár 5 GB/s tempóra képes Patriot Viper SSD érkezett

A VP4100 olyan környezetbe fog passzolni, ahol minden a csúcssebesség eléréséről szól.

Akár 5 GB/s tempóra képes Patriot Viper SSD érkezett

A Patriot meglehetősen széles SSD kínálattal rendelkezik, és arra törekedik, hogy mindig a legjobbat tudja nyújtani, amire csak képes. Ennek eredményeként született most meg a Viper termékcsalád legújabb tagja, a VP4100. Ez már olyan teljesítményre képes, hogy az gyakorlatilag összevethetetlen a SATA III csatlakozófelülettel ellátott SSD-kel.

A Viper VP4100 M.2 2280 PCIe Gen4 x 4 SSD természetesen M.2 csatlakozófelülettel lett ellátva, és ebből sem mindegy, hogy milyet kap, PCIe 4.0 x4 támogatást igényel (NVMe 1.3) annak érdekében, hogy képes legyen leadni azt az elképesztő teljesítményt, amire képes. Ez a termék a Patriot elmondása alapján akár 5 GB-nyi adatot tud másodpercenként megmozgatni az olvasási műveletek során, és akkor sem sokkal lassabb, ha írásról van szó, ilyenkor 4,4 GB/s a támogatott. A vállalat szerint hihetetlenül gyors indulást tud majd produkálni a VP4100 SSD-vel szerelt számítógép, és szempillantások alatt lehet majd ennek köszönhetően hozzáférni akár a nagyobb méretű fájlokhoz is, aminek örülhetnek majd a szoftverfejlesztők, grafikusok, videók vágásával foglalkozók.

Galéria megnyitása

A Patriot külön kiemelte, hogy a Viper VP4100 nemcsak azoknak tökéletes, akik munkára használják a számítógépüket, hanem azoknak is, akik játszanak rajta. A gamerek számára ez egy ideális megoldás lehet, hiszen a játékok betöltésekor olyan tempót tud majd diktálni, ami szinte példátlan. És amikor még éppen töltenek a játékok, a rendszer egésze még akkor is gyorsan fog reagálni a tulajdonosa minden mozzanatára. A meghajtó nagyjából 800 000 IOPS teljesítményre lesz képes a véletlenszerű olvasás és írás esetén is. És arra lett optimalizálva a Viper VP4100, hogy több program futtatását különösen jól viselje – mivel egyetlen alkalmazás egyébként sem igazán képes lefoglalni túl sokáig.

Galéria megnyitása

Az új SSD tervezői a legfrissebb Phison E16 PCIe Gen4 x 4 NVMe vezérlőt (PS5016-E16) használták fel annak érdekében, hogy elérjék a kívánt olvasási és írási sebességeket. Az adattároló 1 vagy 2 TB kapacitású lehet, és 3D TLC NAND lapkák szolgálják ezt a célt. A megfelelő stabilitás biztosításáért pedig 10 rétegű a nyomtatott áramkör, mely a termék alapját biztosítja. A Patriot megfelelő hűtésről is gondoskodott, és tisztában van azzal, hogy a melegedés általában problémát jelenthet, ezért több hőmérsékleti szenzorral is fel lett szerelve a termék annak érdekében, hogy mindig a lehető legnagyobb hatékonysággal tudjon üzemelni, miközben önmagát is megóvja a túlmelegedés megelőzésével. A vállalat egyébként direkt kiemelkedő minőségű passzív hűtéssel látta el az SSD-t, hogy az minél jobban kordában tartsa az üzemi hőmérsékletet.

Galéria megnyitása

A Patriot megoldása után valószínűleg nagyon sokan epekednek majd, viszont ezt egyelőre nem lehet bármilyen környezetben kihasználni. Sőt mi több, ami azt illeti, a vállalat hivatalos közleménye alapján egészen be van határolva az Viper VP4100 támogatása. Jelen állás szerint kizárólag a legújabb, harmadik generációs AMD Ryzen asztali processzorok és az X570 lapkakészlettel felszerelt alaplapok mellett lehet ezt bevetni.

A Patriot Viper VP4100 M.2 2280 PCIe Gen4 x4 SSD hamarosan elérhető lesz minden nagyobb beszállítónál, viszont eléggé mélyre kell nyúlnia a zsebében annak, aki erre vágyik. 400 dollárba kerül a legolcsóbb, 1 TB-os kapacitású megoldás, a 2 terásat pedig már 600 dollárért cserébe lehet majd megszerezni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap