Shop menü

AI FANS – MESTERSÉGES VAGY INTELLIGENS? – GEEKOK PODCAST (S2E16)

OnlyFans, Twitter, Twilight, Apple VR, volt itt minden ezen a héten, érdemes ezúttal velünk tartanod egy röpke órácskára.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
AI Fans – mesterséges vagy intelligens? – GeekOK Podcast (S2E16)

Ezen a héten is újra jelentkeznek a GeekOK, ismételten aktuális témákat kibeszélve, ami sokakat érinthet. A podcastunk hanganyagát minden alkalommal élőben rögzítjük, és ti pedig ott lehettek a közönség soraiban, ha csatlakoztok Discord közösségünkhöz, ami mostanra több mint 5000 főt számlál. Menet közben kérdezhettek, és akár témát is bedobhattok, ha szeretnétek, hogy beszéljünk valamiről.

Az adás elején megemlékeztünk arról, ami mellett semmi esetre sem mehettünk el szó nélkül: érkezik a Twilight, vagyis az Alkonyat sorozat. Hogy ez kiben milyen érzelmeket keltett a stúdióban, az a felvételből kiderül – remélhetőleg nem sok rajongó van a hallgatóságunkban. Ennek kapcsán kitértünk arra, hogy mi a helyzet mostanában a mozikkal, hogyan alakult az emberek tartalomfogyasztási szokása az utóbbi időben.

Kiderült az is, hogy tovább pörögnek a leépítések, és kitértünk arra, hogy milyen érdemi játékok érkeznek a közeljövőben. Illetve inkább arra került nagyobb hangsúly, hogy mi nem jön, mert annyira sok a csúszás az ágazatban. Ha pedig már itt tartottunk, arról is szót ejtettünk, hogy bizony a játékok minősége eléggé erőteljesen hullámzó mostanában.

Nagy port kavart a napokban, hogy a mesterséges intelligencia megnyerte a Sony egyik rangos fotós versenyét, és szinte nem telik el úgy hét, hogy ne tárnának fel újabb és újabb problémákat az MI-hez kapcsolódóan. Hogy mi lett a fotópályázat díjának a sorsa, az adásból kiderül. Podcastünkben ezúttal egy kicsit hosszabb blokkot szenteltünk annak, hogy vajon hová vezethet ez az egész. Az is kiderült, hogy már Elon Musk is MI-vel szeretne előállni, és átbeszéltük, hogy mit is akar ezzel elérni.

Elon Musk pedig egy másik témát is adott nekünk, ennyire borasztóan jó fej volt ezen a héten. Az már más kérdés, hogy mennyire jófejség tőle az, hogy elkezdi visszavonni a „megörökölt” kék pipákat, és ennek kapcsán, valamint általánosságban a Twitter fejlődés illetően kifejtettük a véleményünket. Vannak nagyon fontos pozitív tapasztalataink is szerencsére, és innen átkanyarodtunk a botok irányába.

Előkerült a héten az a téma is, hogy a NAV bizony nem nézi teljes nyugalommal azt, ami az OnlyFansen megy. Itt átcsapott adásunk erősen 18+-osba, de remélhetőleg ezt mindenki el tudja nekünk nézni. Ez egyébként rendkívül ingoványos talaj gazdasági szempontból, és azt is vázoltuk, hogy miért. Egyre több az influenszer, egyre nagyobb pénzek mozognak az online szolgáltatásokon keresztül.

Felmerült az adásunkban az a kérdés is, hogy most akkor tulajdonképpen mi a helyzet az Apple háza táján ezzel a headsettel? Átbeszéltük a stúdióban, hogy mit lehet tudni a cupertinói alakulat műhelyében készülő AR/VR szemüvegről, és hogy mikorra várható ennek a bejelentése, merthogy napról napra egyre közelebb kerül a pletykák szerint.

És még mielőtt a kazettából elfogyott volna a szalag, szóba került az is, hogy a Samsung és a Google között most keletkezett egy egészen komoly feszültség. Méghozzá ez is a mesterséges intelligenciára visszavezethetően.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére