Acer Aspire S7 ultrabook immár WQHD kijelzővel is

Az Acer két új S7-es ultrabookot  is bemutat a napokban.

Acer Aspire S7 ultrabook immár WQHD kijelzővel is

Az Acer Aspire S7-es ultrabookja már kicsivel több, mint egy éve elérhető kereskedelmi forgalomban, és nemrég átesett egy kisebb frissítésen is, amelynek keretén belül az Ivy Bridge-ről átnyergelt a Haswell platformra. Az Aspire S7 most újabb frissítést kap, ám ezúttal nem a platformot, hanem a kijelzőt veszik kezelésbe a gyártó mérnökei: érkezik egy WQHD felbontást alkalmazó változat, de mellette egy tízujjas érintő támogatással ellátott példány is hamarosan tiszteletét teszi a piacon.

A 13,3 hüvelykes LCD kijelző az új Aspire S7 modellnél immár 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemel majd, ami 221 PPI-s képpontsűrűséget jelent. Ez az érték csak egy picit marad el az Apple 13,3 hüvelykes képátlójú MacBook Pro noteszgépénél alkalmazott panel képpontsűrűségétől: a szóban forgó kijelző 2560 x 1600 pixeles natív felbontást vet be, ami 227 PPI-s képpontsűrűséget jelent.

Mind a tízujjas érintő támogatással, mind pedig az érintő támogatás nélkül érkező Aspire S7 drágább lesz, mint az Apple 13,3 hüvelykes MacBook Pro noteszgépe, amely 1299 dolláros listaáron kapható – persze az alap MacBook Prónál többet is kínálnak, legalábbis ami a tárterületet és a rendszermemória mennyiségét illeti. Az Engadget információi szerint az érintő támogatás nélkül érkező Aspire S7 1499 dollárba, a tízujjas érintő támogatást is kínáló kiadás pedig 1799 dollárba kerül majd. Mindkét modellhez 8 GB-nyi rendszermemória és 256 GB-os SSD meghajtó jár. Az olcsóbbik kiadás Intel Core i5-4200U (2 mag, 4 szál, 3MB L3 Cache, 1,6/2,6 GHz CPU magórajel, Intel HD Graphics 4400-as IGP @1000MHz boost), a drágábbik pedig Intel Core i7-4500U (2 mag, 4 szál, 4 MB L3 Cache, 1,8/3 GHz CPU magórajel, Intel HD Graphics 4400-as IGP @1100MHz boost) processzorral érkezik.

Az új ultrabookok az Amerikai Egyesült Államok területén napokon belül megjelennek. Az egyelőre nem világos, hogy az újdonságok Magyarországra pontosan mikor érkeznek meg, így az is rejtély, milyen listaáron kerülnek az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward