Shop menü

A WINDOWS 11 BEÉPÍTETT TÁMOGATÁST KAP AZ RGB LED VILÁGÍTÁSOK KEZELÉSÉRE

Nem kell majd több vezérlőprogramot futtatni a háttérben, ami nemcsak kényelmes lesz, hanem erőforrás-takarékos is.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A Windows 11 beépített támogatást kap az RGB LED világítások kezelésére

A Microsoft egy váratlan újítással készül a Windows 11 esetében, amelynek célja egyszerű: szabványosítani az RGB LED világítások vezérlését, így azokat a későbbiekben a Windowson belülről lehet irányítani és szabályozni. Jelenleg az aRGB LED és RGB LED alapú világítások esetében külön külső alkalmazások használatára van szükség, amelyek nem mindig nyújtanak felhőtlen élményt, arról nem is beszélve, hogy a külön szoftver használata kényelmetlen is lehet sokak számára.

Galéria megnyitása

Éppen ezért a nem is oly távoli jövőbe a Windows beállításain belül megjelenik majd egy Lighing nevű opció, a Personalization Settings lapon belül, ami a Windows személyre szabását segíti. Ez az új menüpont listázni fogja az összes olyan eszközünket, amelynek RGB LED világítását szabályozni tudjuk innen, és ezzel a lendülettel el is végezhetjük a finomhangolást is.

A fényerősség mellett természetesen a színárnyalatot is lehet módosítani, valamint lesznek előzetes beállítások is, amelyeken keresztül fényeffekteket érhetünk el. A világítást igény esetén a Windows alkalmazásokhoz, illetve egyéb appokhoz is igazíthatjuk, ugyanakkor hangulatvilágítás létrehozására is van mód.

Galéria megnyitása

A Windows 11 beépített RGB LED vezérlő opciója nemcsak a kényelmet szolgálja, de segít abban is, hogy a háttérben futó RGB LED vezérlő szoftverek memória- és processzorhasználatát megspóroljuk. Utóbbi főleg akkor lehet jelenthet komoly erőforrás-megtakarítást, ha többféle gyártó RGB LED-es vezérlő szoftverét is használjuk, azaz sokféle alkalmazás fut a háttérben.

Az RGB LED világítást vezérlő Lighting lap a Windows Insider Preview Program keretén belül már elérhető, ehhez a 25295-ös, vagy ennél frissebb buildet kell beszereznünk. Arról egyelőre nincs hír, hogy az újítás pontosan mikor válhat elérhetővé a végleges, stabil verzióban, de könnyen lehet, hogy a következő frissítőcsomag már tartalmazni fogja.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére