A WeChatet is tilthatja Trump, ez pedig komoly következményekkel járhat

Az egyik legnagyobb kommunikációs platformról van szó, és elemzők szerint egy ilyen döntés még az Apple-re is jelentősen kihathat.

A WeChatet is tilthatja Trump, ez pedig komoly következményekkel járhat

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Donald Trump és a kormánya úgy dönthet, hogy betiltja a TikToknak a használatát, és most már azt is tudjuk, hogy nemcsak ez a szolgáltatás került veszélybe az Egyesült Államokban. A WeChatnek is megálljt parancsolhat az Egyesült Államok.

A TikTok betiltása igazából nem jelentene nagy veszteséges a felhasználóknak abból a szempontból, hogy főleg szórakoztató tartalom található rajta, és igazából az emberek úgyis találnának maguknak megfelelő alternatívát. A WeChat viszont egy olyan üzenetküldő szolgáltatás, ami globálisan közel 1,5 milliárd felhasználóval rendelkezik, és sokak számára ez jelenti az elsődleges kapcsolattartó platformot. És egyébként a Tencent fejleszti, akinek a nevéhez már sok játék is köthető.

Galéria megnyitása

A WeChat főleg Kínában népszerű, de nemzetközi szinten alkalmazzák az emberek. Az Egyesült Államokban például nagyon sok kínai lakos ezen keresztül kommunikál az Ázsiában maradt szeretteivel. És ez ezt nem is igazán lehet könnyedén leváltani, mert a WeChat számtalan lehetőséget nyújtva szerves részévé vált mostanra több millió felhasználó életének.

Akárcsak a TikTok vagy bármilyen más kínai szolgáltatás esetében, a WeChatnél is az lehet a tiltás indoka, hogy kínai cég áll a termék mögött, amire a kínai törvények vonatkoznak, ezt pedig Egyesült Államok vezetése potenciális nemzetbiztonsági kockázatként kezeli. A Tencent egyébként Kínában egy nagyon jelentős szereplőnek számít, így nem meglepő, hogy a célkeresztbe került.

Érdekesség, hogy ennek az ügynek a kapcsán már Ming-Chi Kuo is felszólalt. Az általában előzetes információk kiszivárogtatásával reflektorfénybe kerülő személy egyébként elemzőként dolgozik, és most ebből a szempontból áll elő meglepő információval. Kuo úgy véli, hogy a WeChat betiltása az Apple számára is óriási veszteséget jelentene.

Galéria megnyitása

Amennyiben a Trump-kormány Amerikában betiltjta a WeChat csevegő szolgáltatást, akkor elképzelhető, hogy miután kikerülne az App Store alkalmazásboltból a program, globálisan az iPhone eladások 25-30 százalékkal is visszaeshetnének. Nemcsak nagyon sok kínai vevőt bukna a cupertinói alakulat, hanem más területeken is visszaeshetnének az eladások. És ezen felül az AirPods, az iPad, az Apple Watch és a Mac eszközök forgalma is csökkenhetne 15-25%-kal.

Ahogy a TikTok esetében, úgy a WeChatnél is szeptember 15-én születhet majd végleges döntés arról, hogy tovább működhet-e az alkalmazás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap