A Vista és a virtualizáció esete

A Microsoft korábbi döntését - miszerint a virtualizáció kizárólag a Windows Vista drágább verzióinál érhető el -most megváltoztatta, így most márt nem csak a drágább üzleti és Ultimate, hanem az összes többi Vista változat esetében is lehetőségünk van a virtualizáció használatára, ami sokak számára lehet jó hír.

A Vista és a virtualizáció esete

A Microsoft korábbi döntését - miszerint a virtualizáció kizárólag a Windows Vista drágább verzióinál érhető el - most megváltoztatta, így most márt nem csak a drágább üzleti és Ultimate, hanem az összes többi Vista változat esetében is lehetőségünk van a virtualizáció használatára, ami sokak számára lehet jó hír.

Az eWeek értesülései szerint a Microsoft korábbi döntését azért változtatta meg, mert most már felkészült a piac a virtualizációra. A virtualizáció lényege, hogy azon a gépen, amelyhez megvásároltuk a Vista licenszet, nem szükséges feltelepített formában futtatni az operációsrendszert, hanem lehetőség van virtuális (vagy emulált) környezetben való futtatásra is. A közlemény azonban figyelmeztet, hogy virtuális környezetben a Vista BitLocker funkciója, amely a teljes merevlemez titkosításáét felelős, nem működik olyan biztonságosan, mint egy hagyományos, nem emulált környezetben.

A Microsot korábban az összes Windows verzió esetében elérhetővé kívánta tenni a virtualizáció lehetőségét, ám a vállalat az operációsrendszer piacra kerülése előtt nem sokkal megváltoztatta döntését és csak a drágább üzleti, valamint az Ultimate verziók esetében engedélyezte a virtualizációt. Az eWeek-nek Larry Orecklin magyarázta a Microsoft legfrissebb döntését, aki a vállalat Szerver Infrastruktúráért felelős részlegének igazgatója. Orecklin szerint az elmúlt hat hónapban a felhasználók virtualizáció iránti igényei jelentősen megnőttek: "Úgy gondoljuk, hogy most már készen áll a piac a virtualizációra." - fejtette ki.

A Microsoft elhatározásának minden bizonnyal azok a felhasználók örülhetnek legjobban, akik az Apple Inteles Macjeit használják, hiszen így mostantól a Parallels nevezetű program segítségével a MAC OS X-en belül futtathatják majd az emulált Windows Vista operációs rendszert , ezáltal nem kényszerülnek a dual boot megoldások (mint például BootCamp) alkalmazására.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward