A világűrbe repítettek egy mobil AMD Kaveri APU-t

Az AMD ezzel a rendhagyó eseménnyel ünnepelte a mobil Kaveri APU egységek rajtját, az utazást megörökítő videót pedig stílusuan egy mobil Kaveri APU egységgel ellátott noteszgépen vágták meg.

A világűrbe repítettek egy mobil AMD Kaveri APU-t

Az AMD egy meglehetősen jópofa eseménnyel ünnepelte meg a mobil Kaveri APU egységek rajtját. A cég az Acer illetékeseivel együttműködve egy héliummal töltött ballon segítségével a világűrbe repített egy mobil Kaveri APU-t.

Az eseménynek a Müchen közelében található Moosburg adott helyszínt. Az AMD és az Acer szakemberei egy két méter széles ballont töltöttek fel héliummal, majd erre egy speciális, ablakokkal ellátott konténert helyeztek, ami egy AMD A sorozatú mobil Kaveri APU-t rejtett. A speciális csomag fejlett GPS rendszerrel, illetve HD videokamerákkal egyaránt fel lett szerelve annak érdekében, hogy az utazást dokumentálni lehessen, plusz a világűrből visszaérkező csomagot könnyedén meg lehessen találni.

A héliummal töltött ballon egészen 36 240 méteres magasságig repítette a csomagot, majd a konténer épségben visszaérkezett a Földre, mintegy 107 perc eltelte után. A visszaérkezés kalandos volt, ugyanis a csomag a felbocsátás helyszínétől nagyjából 28 kilométerre landolt, de végülis megtalálták. Az utazásról készített felvételeket stílusosan egy mobil Kaveri APU-val ellátott Acer Aspire E5-551G noteszgép segítségével vágták meg, az így elkészített 90 másodperces videót pedig azonnal elérhetővé is tették. Íme:

A csomag békésen legelésző birkák közé esett, akik nem estek különösebben kétségbe az égből pottyan különlegesség láttán. Egyikük érdeklődve üdvözölte a világűrt megjárt csomagot.

A szóban forgó Acer Aspire E5-551G notebook június közepétől válik elérhetővé, de rajta kívül természetesen egyéb noteszgépekben is feltűnnek majd a mobil Kaveri APU egységek az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward