A vártnál nagyobbat esett az SAP

A vártnál nagyobbat esett az SAP

Az SAP AG első negyedéves licensz-bevételei 33 százalékkal, 622 millió euróról 418 millióra estek vissza, miközben az elemzők átlagosan 500 millió euróra számítottak.

A cég közlése szerint befagyasztották a fizetéseket, illetve idén 3 ezer fős elbocsátást is terveznek, mindezt a vállalat alapítása óta először.

A nettó eredmény 204 millió euróra esett vissza a 2008. első negyedévi 242 millióról. Az első negyedéves 2200 fős létszámleépítés költségei 160 millió eurót jelentettek.

A szóvivő szerint az átalakításokkal összefüggő költségek azért lettek a vártnál magasabbak, mert az előre láthatónál gyorsabban haladnak a racionalizálási folyamatok.

Az üzemi eredményhányad az egy évvel korábbi 14,6 százalékról 13,9 százalékra csökkent. Az idei évre megerősítette a vállalat 24,5 és 25,5 százalék közötti eredményhányadra vonatkozó várakozását, a Business Objects és más vásárlásokból adódó leírások és költségek figyelembe vételével. Mindezek mellett az előrejelzés tartalmazza a leépítések 200-300 millió eurós költségeit is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward