A vártnál két héttel később jelenik meg a GeForce RTX 3070

Az új videokártya iránt óriási lehet a kereslet, ezért az Nvidia úgy döntött, két héttel eltolják a rajtot annak érdekében, hogy bőséges raktárkészleteket halmozhassanak fel.

A vártnál két héttel később jelenik meg a GeForce RTX 3070

Az Nvidia GeForce RTX 30-as sorozatának első két tagja, a GeForce RTX 3080 és a GeForce RTX 3090 már megjelent kereskedelmi forgalomban, igaz, az új videokártyák iránti kereslet alaposan felülmúlta a kínálatot, ennek eredményeként még manapság is elég nehéz hozzájutni ezekhez a modellekhez. A rajtot követően instabilitással kapcsolatos problémák is felmerültek, amelyekre a legutóbbi GeForce driver már nagyrészt megoldást kínál, vagyis összességében nem nevezhető túl sikeresnek az eddigi szereplés.

Galéria megnyitása

A vállalat a jelek szerint a GeForce RTX 3070 esetében, amely szélesebb felhasználói rétegeket szólít meg a maga 499 dolláros árával, már nem szeretne a fentebb említett hibákba esni, így az eredetileg október 15-re időzített rajtot két héttel eltolták annak érdekében, hogy a megjelenés alkalmával elegendő raktárkészlet állhasson rendelkezésre az új videokártyákból.

Mivel közép-, illetve felső-közép kategóriás videokártyáról van szó, a GeForce RTX 3070 iránt óriási kereslet mutatkozhat, amire nem árt alaposan felkészülni. Ráadásul október 28-án az AMD Radeon RX 6000-es sorozata is bemutatkozik majd, ezekből a kártyákból pedig bőven elegendő mennyiség készül a rajtra az AMD korábbi nyilatkozata alapján, így ha az Nvidia is zökkenőmentesen szeretné kiszolgálni vásárlóit, nagy raktárkészletekre lesz szükség.

Galéria megnyitása
A belsős tesztek alapján nem lesz rossz az új videokártya

A GeForce RTX 3070 egyébként egy GA104-es GPU köré épül, ami ebben az esetben 5888 aktív CUDA magot foghat munkára. A GPU 1,5 GHz-es alap- és 1,73 GHz-es GPU Boost átlag-órajelen ketyeg majd, 256-bites memória-adatsínjére pedig 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória kapcsolódhat, így 448 GB/s-os memória-sávszélesség állhat rendelkezésre.

Az újdonság 220 W-os TDP kerettel érkezik majd a fentebb már említett 499 dolláros listaáron. A partnerek egyedi hűtéssel és/vagy megemelt órajelekkel rendelkező változatai ennél persze többe kerülnek majd, ahogy azt már megszokhattuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap