A tápegységek és a PC házak piacára is belép az ADATA

Úgy tűnik, a vállalatnál úgy gondolták, ideje újabb húzóágazatokat keresni, amelyek extra bevételeket hozhatnak.

A tápegységek és a PC házak piacára is belép az ADATA

Az ADATA a Computex 2019 alkalmával tette világossá, két új piaci szegmensbe is be szeretne lépni: az egyik a tápegységeké, a másik pedig a számítógépházaké. A vállalat jelenleg a gamer perifériák, az SSD-k, a külső adattárolók, a memóriakártyák, illetve a memóriamodulok területén tevékenykedik, de kábelek, töltők, hordozható akkumulátorok és pendrive-ok is szerepelnek a felhozatalban.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A tápegységek szegmensébe első körben az XPG Core Reactor tápegység-sorozattal szeretne belépni a vállalat, amelyek teljesen moduláris kábelezéssel érkeznek, 80Plus Gold hatásfokkal dolgoznak, hűtésükről pedig FDB csapágyazással ellátott 120 milliméteres ventilátor gondoskodik. A kínálatban 550 W-os, 650 W-os, 750 W-os, illetve 850 W-os modelleket találunk, amelyek mindannyian kompaktak, azaz nem hosszabbak 140 milliméternél, így a legtöbb számítógépházban kényelmesen elférnek. A termékek közül az 550 W-os példány két darab 6+2 tűs PCIe tápcsatlakozóval rendelkezik, míg a 650 W-os már négy ilyen csatlakozóval rendelkezik, nagyobb társaikon pedig már hat ilyen áramforrás van.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Mindegyik tápegység egyetlen + 12 V-os tápágat használ, a szokásos védelmi áramkör pedig védelmet nyújt az alacsony feszültséggel, a túlfeszültséggel, a túlterheléssel, a túlárammal, a túlmelegedéssel és a rövidzárral kapcsolatban. Az AC oldalon ezzel együtt a feszültségtüskékkel és a bekapcsolási áramlökéssel szemben egyaránt vannak védelmi komponensek. A tápegységek fogadtatása a gyártó szerint pozitív, így a későbbiekben újabb befektetéseket eszközölhet e területen, főleg azért is, mert a két EPS tápcsatlakozóval ellátott tápegységek iránt egyre nő az igény. Árakról és a megjelenés várható időpontjáról egyelőre nem esett szó. Ha az Adata is ugyanúgy szerencsével jár a tápegységek szegmensében, mint ahogy anno a Corsair tette, akkor fényes jövő vár erre a részlegre.

Galéria megnyitása

Az ADATA a tápegységek mellett a számítógépházak piaca felé is kacsintgat. Ide rögtön kétféle XPG jelölésű közepes torony formátumú megoldást is szán, amelyek közül az egyik az XPG Battlecruiser, a másik pedig az XPG Invader nevet viseli. Előbbi, vagyis az XPG Battlecruiser szellős kivitelben érkezik és sok lehetőséget ad arra, hogy megmutassuk, mi is lapul a házban. A szokásos előlapot egy 4 milliméter vastag edzett üveglap alkotja, csak úgy, ahogy a jobb és bal oldallapot is. Az előlapi ventilátorok az edzett üveglap két oldala, valamint a ház széle mentén juthatnak friss levegőhöz, mögöttük pedig az egyedi folyadékhűtő rendszerek komponenseinek is kialakítottak némi helyet.

Az alaplapokat akár E-ATX formátumig is fogadja a rendszer, minden bizonnyal fejlett kábelmenedzsment és szerelőablak társaságában, bővítőkártyákból pedig maximum 400 milliméter hosszú példányokban gondolkodhatunk. Processzorhűtőből 175 milliméter magas kivitel fér el, a bővítőkártyákat 7 PCI slot fogadja, plusz két vertikális PCI slot is rendelkezésre áll, így a videokártya hűtését és világítását is megmutathatjuk az érdeklődőknek. A ház belsejében maximum hat darab 2,5 hüvelykes és három darab 3,5 hüvelykes meghajtó fér el. A folyadékhűtő szettek szerelmesei akár 360 milliméteres hőleadó radiátort is elszállásolhatnak a ház előlapja és tetőlapja mögött, az előlapi portok közé pedig USB-C port is került, ami manapság egyre szélesebb kör számára bizonyulhat fontos kiegészítőnek.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az XPG Invader modell már kompaktabb kivitelben érkezik, stílusa visszafogottabb, de dizájnjával így is remekül illik a gamerek ízlésvilágához. Az újdonság kétféle kivitelben érkezik, azaz kérhetjük fekete-fehér dizájnnal, illetve teljesen fekete verzióban is. Az edzett üveget ebben az esetben már csak a bal oldallapon használják, az előlap oldalain azonban most is kialakítottak némi szellőzőt, hogy az előlapi ventilátorok elegendő mennyiségű friss levegőt szállíthassanak. A tetőlap nagyméretű szellőzőt kapott, amit mágnesesen rögzülő szűrővel láttak el, hogy a por nagy része a házon kívül maradhasson.

Az alaplaptálca itt már csak maximum ATX formátumú alaplapot fogad, de a bővítőkártyák itt is 400 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak, míg processzorhűtőből maximum 170 milliméter magas példányban gondolkodhatunk. Az adattárolókat négy darab 2,5 hüvelykes és két darab 3,5 hüvelykes bővítőhely szolgálja ki. A szellőzésről három darab 120 milliméteres előlapi, két darab 120 milliméteres tetőlapi, valamint egy 120 milliméteres hátlapi ventilátor gondoskodik. Aki hőleadó radiátorban gondolkodik, 360 milliméteres előlapi, illetve 240 milliméteres tetőlapi megoldást vethet be. Az előlapi portok közé itt már sajnos nem került USB-C port, de USB 3.0-s portokat, valamint audió csatlakozókat azért kapunk.

Árakkal és a tervezett megjelenési időpontokkal kapcsolatban nincs információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap