Shop menü

A SWITCH ÉS A STEAM DECK EGYVELEGÉT VALÓSÍTHATJA MEG A LENOVO KÉZI KONZOLJA

Legion Go néven jöhet a termék, amiről már több kép is megjelent a napokban, és meglehetősen érdekes koncepciónak ígérkezik.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Switch és a Steam Deck egyvelegét valósíthatja meg a Lenovo kézi konzolja

Az elmúlt években egyre szélesebb közönség érdeklődik a hordozható konzolok iránt, a Nintendo Switch sikerén számos hasonló termék jelent már, és ezek között a legnagyobb sikernek valószínűleg a Steam Deck örvend, de számos kínai konstrukció is született, amik nyugatra nem jutottak el. Idén az ASUS is meglepte a közönséget egy ilyen konfigurációval, és most úgy fest, hogy a Lenovo sem szeretne kimaradni a sorból.

A Steam Deck és az ASUS ROG Ally már lényegében egy számítógép, és a Lenovo is ezt az utat választva alkothatja meg a saját termékét a Legion széria tagjaként. A Lenovo igyekszik minél több termékkategóriában jelen lenni, és mivel a PC piacot vezeti, rendelkezik kellő szaktudással ahhoz, hogy létrehozzon egy ilyen gamer szerkezetet. Ráadásul a cég egyébként is érdekelt már ilyen fejlesztésekben egy ideje.

Gamer mobillal, táblagéppel és notebookkal is szolgál már a Lenovo, a következő pedig a kézi konzol lehet.

Legion Go néven jöhet majd a ROG Ally és a Steam Deck ellenfele. Az elmúlt hetekben többször is érkezett már hír az eszközről, mostanra pedig több kép is megjelent ezzel kapcsolatosan, amik mindenképpen hitelesnek tűnnek. Egy meglehetősen érdekes eszköz lehet majd a Legion Go. Nagyobb lesz valamivel, mint a felsorolt társai, de nem esik túlzásban, csak éppen annyival lenne méretesebb, hogy az még ne menjen túlzottan a hordozhatóság rovására, de már jobb élményt adjon a riválisoknál.

Galéria megnyitása

Egy 8 hüvelykes megjelenítőt kaphat a pletykák szerint, és a képernyő két szélén lesznek a különböző kezelőszervek, de nem fixált módon, hanem leakasztható kivitelben. Ebből a szempontból tehát olyan lehet majd, mint a Nintendo nagy sikerű konzolja, a Switch. Ezek a konzolok lényegében mind a Switch ihletése révén születtek meg, de a levehető kontroller egységeket egyik csapat sem lépte meg.

A Legion Go a kiszivárgott képek alapján rendelkezni fog beépített támasztóval is, éppen azért, hogy a külön-külön kézbe vehető kontroller megoldást a lehető legjobban ki lehessen itt használni. Így egy asztalra pillanatok alatt minden gond nélkül felállítható a szerkezet, nem kell azzal vesződni, hogy minek döntse neki az ember, hogy megfelelő szögben megálljon a helyén. A szellőzőnyílásokat is úgy alakították ki, hogy ilyenkor gond nélkül képesek ellátni a feladatukat, semmi nem takarja el a réseket.

Galéria megnyitása

A gombok leosztásában nagy különbséget nem igazán lehet felfedezni a legtöbb kézi konzolhoz képest, van egészen sok kezelőszerv, de különösebb extra nincs ezen a téren a Legion Gón. Van a jobb oldali leakasztható egységen a joystick alatt egy kicsi érintésérzékeny felület is – ha esetleg valamiért a menüben vagy máshol kellene ilyen módon beavatkozni, akkor se kelljen azonnal az érintőképernyő után nyúlni. Az eszköz rendelkezik 3,5 milliméteres Jack csatlakozóval, valamint kettő USB-C aljzattal is. Szinte biztosan megoldható lesz a kikötése külső monitorra.

Galéria megnyitása

A termék előre láthatólag AMD alapokra épül, valószínűleg egy Phoenix APU dolgozik majd benne. Windows 11 operációs rendszer fut majd rajta, ami minden bizonnyal egyedi szoftverekkel is meg lesz toldva. A működést tekintve a ROG Allyhoz állhat majd a legközelebb, de jobbnak ígérkezik a nagyobb méret és a leakasztható kontrollerek miatt.

A Lenovo hivatalosan nem kívánta kommentálni a híreket.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére