A 3-as metró ellen nem véd a Sony új fülhallgatója

A 3-as metró ellen nem véd a Sony új fülhallgatója

A Sony szinte minden nagy technológiai kiállításra visz magával új fül- vagy fejhallgató(ka)t, és ezúttal sincs ez másként. Barcelonában a vállalat reflektorfénybe állította a vezeték nélküli Sony SBH82D fülhallgatót, ami kiváló választás lehet azok számára, akik egy olyan társat keresnek, melyet órákig lehet maximális kényelemmel viselni szinte kompromisszum nélkül.

Egy nyitott hangrendszerű megoldással van dolgunk, ami ennek ellenére hasonlóan mélyre képes eljuttatni a hallójáratban a hangokat, mint a zárt eszközök. Egyszerre fogják a tulajok hallani a kedvenc dallamaikat – vagy éppen a beszélgetős műsorukat –, valamint a környezetüket. Szóval biztonságosan lehet használni bármilyen körülmények között, de cserébe nagyon hangos környezetben nem fog tudni jól helyt állni. A fülhallgatót 32 ohmos impedancia jellemzi, továbbá a szokásos 20 Hz-es és 20 kHz-es frekvenciatartományban fog dolgozni. Arról egyáltalán nem szólt a fáma, hogy a hangzás terén mire kell számítani, szóval ez csak az első találkozás – vagy tesztek böngészése – után fog kiderülni. A Sony kiemelte, hogy biztosított itt a Beat response kontroll funkció is egyebek mellett.

Galéria megnyitása

Az SBH82D a hangerő és a dedikált bekapcsoló gomb mellett rendelkezik egy többfunkciós kezelőszervvel is. Ez utóbbival rendkívül sok dolgot lehet majd egyszerűen megoldani. Menedzselhetőek vele a bejövő hívások, vezérelni képes a zenelejátszást, és ezzel elérhető bármikor az okostelefonon futó digitális asszisztens szolgáltatás is. Mivel androidos és iOS rendszerű masinákkal egyaránt lehet használni az eszközt, így ez lehet a Google Assistant vagy a Siri is. A Sony tervezői a gombokat a nyakba ülő eszköz belsejére igyekeztek elhelyezni, így még letisztultabb látványt nyújt az egyébként is nagyon egyszerű kiegészítő. A terméken van egy LED-es állapotjelző is, ami többféle dologra is képes lesz felhívni a tulajdonosa figyelmét.

Galéria megnyitása

Mivel egy vezeték nélküli megoldásról van szó, értelemszerűen Bluetooth kapcsolattal csatlakozik a mobilokhoz vagy más készülékekhez. A szerkezetet lehet a hagyományos módon, a Bluetooth beállításai révén párosítani, de a Sony itt is biztosít egy NFC chipes társítási opciót, amit szinte mindenhol előszeretettel alkalmaz – és ezért a mobiljait is szinte árkategóriától függetlenül, készségesen felvértezi NFC technológiával, ami üdvözölendő. Érdekesség, hogy több forráshoz is tud kapcsolódni a fülhallgató, így rugalmasan lehet használni az eszközök váltogatása során is. Azt még nem említettük, hogy rendelkezik mikrofonnal, de persze ennek sincs híján.

Galéria megnyitása

Polikarbonát és TPE felületekkel találkozhatnak a felhasználók a SBH82D kézbevételét követően. A vásárlók feketében, kékben és szürkében vihetik majd haza a készüléket. Az eszközt akár egész nap is úgy lehet viselni, hogy közben nem válik kényelmetlenné, zavaróvá, köszönhetően annak, hogy légiesen könnyed, mindössze 25,5 grammot nyom. És a fülekre illeszkedő rögzítőnek, valamint a nyakszirten való elvezetésnek hála, még ez az alacsony tömeg is kiválóan eloszlik. Sajnos az üzemidő nem túl acélos, de a teljesen vezeték nélküli fülhallgatókra így is köröket ver. Folyamatos zenehallgatásra a feltöltést követően 7,5 órán keresztül biztosít lehetőséget, telefonhívásokat pedig 8 órán át lehet vele bonyolítani. A töltése C-típusú USB-n keresztül történik, és 2 órát vesz igénybe.

A Sony SBH82D forgalmazása májusban fogja kezdetét venni, szóval odébb van a rajtja. Ez alapján pedig az sem meglepő, hogy egyelőre az árazásról nem szeretett volna beszélni a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward